Ελλάδα

Σχολεία: Στις 10 Μαΐου ανοίγουν δημοτικά & γυμνάσια

21.04.2021 | 13:15

Την 10η Μαΐου έθεσε ως πιθανότερη ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος εάν όλα κυλήσουν ομαλά στις 10 Μαΐου, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια θα ανοίξουν ξανά για να υποδεχθούν πίσω στα θρανία τους μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί ήδη το άνοιγμα όλων των Λυκείων με υποχρεωτικά self-tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ και οι μαθητές γυμνασίων και δημοτικών θα κάνουν υποχρεωτικά self-tests.

Σύμφωνα επίσης με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας δεν είναι πολύ πιθανόν φέτος να γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις.

Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο και άρα δε θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων.

Από τα self-tests που κάνουν μαθητές και καθηγητές, έχουν προκύψει περισσότερα από 2.000 κρούσματα, με αποτέλεσμα 160 τμήματα σχολείων να παραμένουν κλειστά.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/04/2021

Ελλάδα