Ελλάδα

Θέρμη: Μαθητής αρνείται να κάνει self test – Στον εισαγγελέα ο πατέρας του

20.04.2021 | 13:26

Ο 17χρονος μαθητής της β' Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Θέρμης παραμένει μόνος του στην αυλή του σχολείου και αρνείται να αποχωρήσει.

«Ο μαθητής μπήκε στο προαύλιο από άλλη είσοδο εάν θέλει να μπει στην τάξη θα υποχρεωθώ να εφαρμόσω το νόμο» ανέφερε ο κ. Μάρκου, διευθυντής του σχολείου.

Ο διευθυντής του σχολείου δεν του επέτρεψε να μπει στην αίθουσα για μάθημα και ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία βρισκόταν από νωρίς έξω από το σχολείο. Ο διευθυντής του σχολείου εξηγεί τη διαδικασία και τον καλεί να αποχωρήσει.

Στο σχολείο έσπευσε ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος -ανήκει στην ίδια ομάδα αρνητών self test του Ευόσμου που αυτοαποκαλούνται ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος». Σύμφωνα με τον διευθυντή άρχισε να τον βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Ο κ. Μάρκου έπειτα από επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κάλεσε τους αστυνομικούς και τελικά κατέθεσε μήνυση κατά του πατέρα, ο οποίος και συνελήφθη.

Λίγη ώρα πριν από τις 12 ο πατέρας του μαθητή βγήκε από την εισαγγελία ενώ έξω τον περίμεναν μέλη ομάδας αρνητών self test.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα που είχαν ξεκινήσει τα self test στα λύκεια ο νεαρός μαθητής δεν είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο του.

Στη Θεσσαλονίκη, τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία είναι πολλά, με αποτέλεσμα 160 τμήματα και τάξεις να έχουν αναστείλει τη λειτουργεία τους.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/04/2021

Ελλάδα