Υγεία

Παγώνη: Θα ξεπεράσουν τους 1.000 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

20.04.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Για την αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική και την εξέλιξη της πανδημίας σε όλη τη χώρα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως τόνισε η κυρία Παγώνη, όλοι ήθελαν να κάνουν Πάσχα στο χωριό και να ξεφύγουν έπειτα από ένα χρόνο πίεσης, όμως τα δεδομένα είναι απαγορευτικά για κάτι τέτοιο.

«Η αύξηση του ιικού φορτίου είναι τραγική, που σημαίνει μετάδοση της πανδημίας, μας δείχνει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα» σημείωσε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.000 στις ΜΕΘ όλης της χώρας.

Μιλώντας για τις ελευθερίες που ενδεχομένως να υπάρξουν για τους πολίτες, ώστε να μεταφερθούν στην ίδια περιφέρεια, η Ματίνα Παγώνη επανέλαβε ότι θα πρέπει οι οικογένειες να πάνε με τον όρο να είναι με τους ίδιους ανθρώπους που συναναστρέφονται και στην πόλη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν για τις λειτουργίες των εκκλησιών, τονίζοντας ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει η Εκκλησία είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Τέλος, επανέλαβε ότι στόχος των ιατρών είναι η εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας στον γενικό πληθυσμό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/04/2021