Πολιτική

Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος»

20.04.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Η Ανδραβίδα έχει μετατραπεί σε διεθνή αεροπορική Fighter town όπως σχολίαζαν οι Αμερικανοί πιλότοι σε πηγαδάκια με τα πολυεθνικά πληρώματα.

Η άσκηση «Ηνίοχος» αποτελεί ένα μήνυμα σοκ και δέους της πολεμικής αεροπορίας. Όπως ξεκαθάρισε και ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα μπορεί και μόνη αλλά πάντα θα εχει στο πλευρό της συμμάχους.

«Η Ελλάδα πάντοτε θα προωθεί μία θετική ατζέντα. Την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς. Αντιμετωπίζουμε νέες απειλές, ο κόσμος μας είναι εξαιρετικά περίπλοκος και η γειτονίας μας γίνεται περισσότερο ασταθής» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόδειξη της ικανότητας της χώρας να υπερασπιστεί μόνη της την κυριαρχία της η βράβευση για μια ακόμη φορά Έλληνα πιλότου από τους Ισπανούς συναδέλφους του στην άσκηση TLP στην Ισπανία.

Την σημασία του «Ηνίοχου» επιβεβαίωσε και η απρουσία του αμερικανού Πρέσβη ο οποίος συμμετείχε στην άσκηση πραγματοποιώντας πτήση με διθέσιο αμερικανικό F-16 στον σχηματισμό του οποίου αρχηγός ήταν ο Έλληνας αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.

Το επιβλητικό «elephant walk» της Κυριακής θορύβησε την Άγκυρα με το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας να πραγματοποιεί μιρκής κλίμακας άσκηση στην περιοχή της Ρόδου με δέκα F-16 και δυο F-4

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας ταξίδεψε μαζί με τον Νίκο Δένδια στη Σαουδική Αραβία όπου αναμένεται τον επόμενο μήνα να μεταβούν ελληνικά μαχητικά ανταποδίδοντας την επίσκεψη των Σαουδαραβικών F-15 στη Σούδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/04/2021