Ελλάδα

Το MEGA στην μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος»

19.04.2021 | 21:19 Eνσωμάτωση

Εντυπωσιακές εικόνες εξασφάλισε το MEGA από τη μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2021».

Πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό «elephant walk» δηλαδή μια μαζική τροχοδρόμηση, μαχητικά από τις έξι χώρες που συμμετέχουν στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος» έστειλαν μήνυμα ισχύος.

Μαχητικά Rafale από την Γαλλία που σύντομα θα φορέσουν τα ελληνικά χρώματα, ισραηλινά F-16 και F-15 και ισπανικά F-18 κλέβουν τις εντυπώσεις.

Από τις 12 Απριλίου οπότε και ξεκίνησε η άσκηση η συγκεκριμένη βάση της πολεμικής αεροπορίας είναι ίσως το πιο ενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Ευρώπη.

Σχεδόν κάθε 5 λεπτά ημέρα και νύχτα και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες σημειώνεται και μια απογείωση ή προσγείωση μαχητικού.

Είναι μια απο τις λίγες φορές που θα δει κανείς δίπλα δίπλα μαχητικά από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αυτό το κατάφερε η απόλυτα επιτυχημένη στρατιωτική διπλωματία της Ελλάδας.

Εκατό μαχητικά απο έξι χώρες απογειώνονται απο την έδρα του ελληνικού «top gun» στέλνοντας μήνυμα ισχύος.

«Τα Rafale είναι game changer, πραγματικά αλλάζουμε επίπεδο. Ένα τέτοιο οπλικό σύστημα στα χέρια τα δικά μας θα δείξει ακόμη περισσότερες δυνατότητες» σημείωσε ο Γιώργος Μπόντζιος «SNIPER» Διευθ. Εκπαίδευσης Αεροπορικής Τακτικής.

Με τα σενάρια της άσκησης τα μαχητικά πετούν σε όλο το FIR Αθηνών. Χαρακτηριστικό της σημασίας που αποδίδει η Αθήνα στην συγκεκριμένη άσκηση είναι οι πληροφορίες που θέλουν ως πολύ πιθανή την έλευση του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ανδραβίδα.

Τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας συμφώνησαν να διεξάγουν τον 4ο κύκλο συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/04/2021