Ελλάδα

Πρεμιέρα για τα self tests σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

19.04.2021 | 20:36 Eνσωμάτωση

Τσουχτερά πρόστιμα θα αρχίσουν να επιβάλλονται από την επόμενη εβδομάδα.

Aπό σήμερα οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές, σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, τράπεζες αλλά και σε δικαστήρια, ΚΕΠ, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», και οι απασχολούμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, θα μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία το πρώτο τους self- test και μέχρι και την Κυριακή 25 Απριλίου θα πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Εργασία με self test

Από τις 26 Απριλίου και μετά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, έως και 24 ώρες πριν από την παρουσία τους στην εργασία και να επαναλαμβάνουν την διαδικασία κάθε εβδομάδα.

Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν και 1.500 ευρω ανα εργαζόμενο.

Εάν το test του εργαζόμενου είναι αρνητικό προσέρχεται κανονικά στην εργασία του. Στη περίπτωση θετικού αποτελέσματος ο εργαζόμενος θα πρέπει να υποβληθεί και σε μοριακό έλεγχο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/04/2021