Ελλάδα

Τα «κορωνοπάρτι» φέρνουν πιο κοντά το άνοιγμα της εστίασης

19.04.2021 | 20:10

Μετά την κόπωση, η απροκάλυπτη αδιαφορία. Με κάθε τρόπο οι πολίτες δείχνουν ότι το εξάμηνο lockdown έχει πια ξεπεράσει τα όριά τους και οι νέοι συνωστίζονται σε υπαίθρια πάρτι στις πλατειες της πόλης, χωρίς πια να κρύβονται από την αστυνομία.

Το αίτημα πια μοιάζει κοινό και αρκετοί επιστήμονες συμφωνούν να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους για να αποσυμφορηθούν τα σημεία που γίνονται πόλος έλξης για τις παρέες των νεαρών.

Με ορίζοντα την 10η Μαΐου, προετοιμάζονται οι επιχειρηματίες της εστίασης για το άνοιγμα των καταστημάτων τους.

«Θεωρώ ότι δεν θα ανοίξουμε πιο νωρίς. Εμείς κρατάμε το 10 Μαΐου που είπε ο πρωθυπουργός. Μετά από τόσο διάστημα που είμαστε κλειστά με κρατική εντολή προέχει η ψυχολογία, για να βρούμε τους ρυθμούς μας θα χρειαστούμε τρεις μήνες» σημείωσε ο πρόεδρος Εστιατόρων Ψητοπωλών νομού Θεσσαλονίκης Γιάννης Φιλοκώστας.

Οι εκπρόσωποι των εστιατόρων δεν έχουν προς το παρόν καμία ενημέρωση για επίσπευση των διαδικασιών ανοίγματος και ζητούν λεπτομερή συνεννόηση με το υπουργείο Ανάπτυξης για τους όρους και… τα όρια με τους οποιους θα ανοίξουν -όταν ανοίξουν τα κασταστήματά τους.

Πολιτική κόντρα για τα «τραπεζάκια έξω»

 

Ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης πριν από το Πάσχα ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε επιτέλους τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να προχωρήσει παράλληλα σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για μετάθεση των ευθυνών της στους πολίτες. «Η κυβέρνηση τώρα αποποιείται ευθυνών της και τι λέει; Πάρτε τα self tests και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/04/2021

Ελλάδα