Ελλάδα

Η κόπωση της κοινωνίας αποτυπώνεται στον «ιό της πλατείας» – Θεατής η ΕΛ.ΑΣ. – Χασαπόπουλος στο MEGA

19.04.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Ένα ερώτημα γεννάται για το ποιές είναι οι ευθύνες της αστυνομίας για τα φαινόμενα συνωστισμούς στις πλατείες της Αθήνας, ποιά θα έπρεπε ν είναι η αντίδρασή της , οι χειρισμοί της. Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος σχολίασε σχετικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα.

«Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Όσον αφορά τώρα το ρόλο της αστυνομίας, δεν μπορεί η αστυνομία να σηκώνει τα χέρια, δεν μπορεί να πηγαίνουν να βρίσκουν μια πλατεία οργανωμένα, κάποιοι, να στήνουν μικροφωνικές, να έχουν ντι τζέι, κάποιος να τα πληρώνει όλα αυτά και η αστυνομία να μην κάνει τίποτα.

Σστην πλατεία Αγ. Γεωργίου ήταν κλειστοί όλοι δρόμοι. Αν κάποιος κάτοικος χρειαζόταν ένα ασθενοφόρο τι θα γινόταν; Πες ότι χρειαζόταν να περάσει η πυροσβεστική. Θα τα καιγόταν κατ αρχήν και το ασθενοφόρο και την πυροσβεστική και το περιπολικό., ανέφερε αρχικά ο κ. Χασαπόπουλος.

«Η νεολαία τώρα σκέφτεται τελείως διαφορετικά. Η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ πιεσμένη, θέλουν να βγούνε για ένα ποτό. Το βλέπεις και στις γειτονιές που βγαίνουν στα μαγαζιά και όμως υπάρχουν και κάποιοι που τους αρέσει αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, που ήρθε αστυνομία θα πάμε αλλού, θα τους ξεγελάσουμε.», πρόσθεσε.

«Δεν όλοι που μαζεύονται στις πλατείες είναι μια μικρή μειοψηφία που φαίνεται ότι τώρα το μήνυμα είναι βγείτε στις πλατείες τα σαββατοκύριακα και περισσότερο από ένα σημείο και μετά υπάρχουν και άλλοι που πηγαίνουν στα μεγάλα μαγαζιά παίρνουν το ποτήρι τους πίνουν το ποτό τους και κάθονται σε απόσταση. Δεν είναι αυτό που γίνεται στο Περιστέρι που έγινε στην Αγίου Γεωργίου.».

Αναφορικά στην δυσπιστία στην κυβέρνηση τόνισε: «Ένα χρόνο τώρα τηρούμε μέτρα. Ένα χρόνο τώρα υπάρχει αυτή η διγλωσσία σε πολλά πράγματα. Υπάρχει ένα θέμα δυσπιστίας και θέμα εμπιστοσύνης. Αλλά όσο αυτό το πράγμα δεν υπάρχει  ένα οργανωμένο σχέδιο να πουν από τώρα τι θα γίνει με τις πλατείες. Τι θα γίνει με την εστίαση. Τι θα γίνει με το πάσχα. Αυτή η δυσπιστία θα υπάρχει».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/04/2021