Καιρός

Απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

19.04.2021 | 13:48

Απομακρύνεται η αέρια μάζα που μας ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες με την αφρικανική σκόνη και έφερε και καλοκαιρινές θερμοκρασίες στα νότια, με 33 βαθμούς στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη παροδικές νεφώσεις προβλέπονται στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια, οι οποίες κατά διαστήματα θα δώσουν τοπικές βροχές. Προς το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα οι βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν ορεινές κυρίως περιοχές και το απόγευμα και στα δυτικά και στα βόρεια θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα, όσο πιο νότια , τόσο
περισσότερο ήλιο περιμένουμε, στα ανατολικά ηπειρωτικά όμως τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα να βρέξει λίγο σε ορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά, 16-17 βαθμούς στα δυτικά, 19 στα βόρεια, 21 στα ανατολικά ηπειρωτικά και 17-20 οι μέγιστες τιμές στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο μέχρι 6.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-21 βαθμούς, και οι άνεμοι σε δυτικές διευθύνσεις 3-5 πρόσκαιρα και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρκετό ήλιο με τοπικές νεφώσεις και λίγες βροχές που θα σημειωθούν το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 9-18 και οι άνεμοι βόρειοι 3-5 μποφόρ, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε διάφορες διευθύνσεις και θα
υποχωρήσουν.

Να περάσουμε και στην Τετάρτη, όπου ο καιρός θα είναι καλός ,με μεγάλα διαστήματα με ήλιο και τοπικές βροχές σε ορεινές κυρίως περιοχές στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία στους 18 το μεσημέρι στα δυτικά, 20-23 στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, 19-20 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Ενώ και οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα, νοτιοδυτικοί, το πρωί 5 και στα νότια 6 μποφόρ, γρήγορα θα υποχωρήσουν.

Κλείνοντας, και την Πέμπτη προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα να βρέξει το μεσημέρι στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι γενικά εξασθενημένοι και σε νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, μόνο στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και κατά μέσο όρο θα προσεγγίσει τους 21-22 βαθμούς σε αρκετές περιοχές και θα φτάσει τους 24 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/04/2021

Καιρός