Κόσμος

Ανατριχιαστικό βίντεο με εκτέλεση χριστιανού και Βεδουίνων από το ISIS

19.04.2021 | 13:29 Eνσωμάτωση

Ο βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο Σινά, στην Αίγυπτο, τουφέκισε αιγύπτιο χριστιανό και δύο μέλη φυλής, καταγράφεται σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο Telegram από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Από τον Φεβρουάριο του 2018, ο αιγυπτιακός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας για να ξεριζώσει τους εξτρεμιστές του ΙΚ, ιδίως στην «Επαρχία του Σινά» και ειδικά στο βόρειο τμήμα της.

Το ανατριχιαστικό βίντεο διάρκειας 13 λεπτών που μεταφορτώθηκε το Σάββατο από την τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία ευθύνεται για σειρά φρικαλεοτήτων, καταγράφει την εκτέλεση τριών ανδρών.

Ο ένας εξ αυτών ήταν Κόπτης – αιγύπτιος χριστιανός – ηλικίας 62 ετών, που δολοφονήθηκε αφού τζιχαντιστής καταφέρθηκε εναντίον των μειονοτικών, κατηγορώντας τους πως υποστηρίζουν τον αιγυπτιακό στρατό.

Σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Κυριακή, η κοπτική εκκλησία κατονόμασε τον άνδρα που εκτελέστηκε ως Νάμπιλ Χαμπάσι Σαλάμα, διευκρινίζοντας ότι είχε απαχθεί πριν πέντε μήνες από «στοιχεία των τακφίρι», χρησιμοποιώντας όρο που αναφέρεται στους σουνίτες εξτρεμιστές.

Το ΙΚ έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την ευθύνη για πολλές αιματηρές επιθέσεις εναντίον των κοπτών, της μεγαλύτερης χριστιανικής μειονότητας στη Μέση Ανατολή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/04/2021