Ελλάδα

Τα κορωνοπάρτι πιέζουν εστίαση και πασχαλινή έξοδο

18.04.2021 | 20:08

Με τους άνω των 65 εμβολιασμένους, αλλά και κλεισμένους στα σπίτια τους έφτασε η στιγμή που η κυβέρνηση πρέπει λύσει στο γόρδιο δεσμό των περιοριστικών μέτρων που πλέον καταπατούνται ανοιχτά με τις πλατείες να εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Τα υπαίθρια αλλά καλά οργανωμένα κορωνοπάρτι με τους χιλιάδες νεαρούς τρομάζουν τους ειδικούς που προβλέπουν πως τα αποτελέσματα τους θα φανούν σε δυο εβδομάδες.

Το δίλλημα είναι εάν έφτασε η στιγμή για το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων όπως η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά μέτρα ή να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο με μέτρα τα οποία δεν θα τηρούνται.

Το Πάσχα στο χωριό ίσως θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης για τους πολίτες και να περιορίσει ακόμα και την μετάδοση της πανδημίας υποστηρίζει μερίδα ειδικών.

Στην κορύφωση του τρίτου κύματος και με εκατοντάδες ανθρώπους στις μονάδες εντατικής θεραπείας η όποια απόφαση για ελεύθερες μετακινήσεις το Πάσχα αποτελεί ένα τεράστιο ρίσκο προειδοποιούν οι επιστήμονες υπό το φόβο να πιεστούν και τα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα αποτελέσουν και το βαρόμετρο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της επιτροπής των λoιμοξιολόγων, ενώ η απόφαση για το πώς και που θα κάνουμε Πάσχα θα ληφθεί την Μεγάλη Δευτέρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/04/2021

Ελλάδα