Ελλάδα

Μαυροειδάκος: Η Αστυνομία δεν μπορεί να μπει στο κυνήγι της πλατείας

18.04.2021 | 22:03

Για τη δυσκολία των αστυνομικών να αντιμετωπίσουν τα κορωνοπάρτι στις πλατείες της Αττικής μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, «η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να μπει στο κυνήγι της πλατείας, καθώς πλέον η κατάσταση δεν είναι όπως πριν».

«Ο κόσμος έχει απαυδήσει και κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Οπότε αν πάει η Αστυνομία εκεί προληπτικά, σίγουρα θα μας επιτεθούν» ανέφερε ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, υποστηρίζοντας πως αν τα γεγονότα γενικευτούν θα υπάρξει μεγάλη ένταση.

«Είχαμε μπει εδώ και ένα χρόνο μπροστά για τους ελέγχους, τώρα μετά από διάφορα περιστατικά, όλος ο κόσμος βγαίνει έξω, οπότε η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι η δουλειά των αστυνομικών» η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απουσία της ΕΛ.ΑΣ. από τα κορωνοπάρτι.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει άνωθεν εντολή για να μην συμβούν ξανά γεγονότα όπως της Νέας Σμύρνης, ο κ. Μαυροειδάκος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εντολές. «Αν μας δοθεί η εντολή από την πολιτική ηγεσία και πάρουν την ευθύνη να διαλύσουμε αυτά τα πάρτι, η Αστυνομία θα το κάνει». «Αύριο σε όλα τα δελτία θα μιλάτε για αστυνομική αυθαιρεσία» συμπλήρωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Από τη στιγμή που είναι όλοι έξω με ένα μήνυμα, τι μπορεί να κάνει η Αστυνομία;» αναρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα της εστίασης ενδεχομένως να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/04/2021

Ελλάδα