Ελλάδα

Εργασία μόνο με αρνητικό self test σε εμπόριο, υπηρεσίες και μεταφορές

18.04.2021 | 20:22

Το πρώτο αποτέλεσμα του self test που θα κάνουν θα πρέπει να ξεκινήσουν να δηλώνουν από αύριο εργαζόμενοι σε 8 διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες.

Από αύριο Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές, σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, τράπεζες αλλά και σε δικαστήρια και ΚΕΠ θα μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία το πρώτο τους self test και μέχρι και την Κυριακή 25 Απριλίου θα πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Από τις 26 Απριλίου και μετά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, έως και 24 ώρες πριν από την παρουσία τους στην εργασία και να επαναλαμβάνουν την διαδικασία κάθε εβδομάδα.

Εφόσον το test του εργαζόμενου είναι αρνητικό προσέρχεται στην εργασία του. Στη περίπτωση θετικού αποτελέσματος ο εργαζόμενος θα πρεπει να υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο.

Έκπτωτη η SWISS MED

 

Έκπτωτη από τον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια των self-tests, κρίθηκε η εταιρεία Swiss Med, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

«Η κυβέρνηση έσπευσε το βράδυ του Σαββάτου – σαν τον κλέφτη και πάλι – να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία στην οποία επιχείρησε μέσα από ένα στημένο διαγωνισμό να δώσει 10 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία είχε ενημερώσει ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παράδοσης των τριών εκατομμυρίων τεστ και για αυτό είχε ζητήσει χρονική παράταση.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/04/2021

Ελλάδα