Ελλάδα

Ανατριχίλα με τον διευθυντή δημοτικού που κατηγορείται για βιασμό της ανήλικης ανιψιάς του – Ο δικηγόρος της στο MEGA

15.04.2021 | 17:35 Eνσωμάτωση

Βίωνε έναν εφιάλτη του στα χέρια του για 6 ολόκληρα χρόνια στην πιο τρυφερή και αθώα ηλικία της ζωής της.

Οι γονείς της του είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη και αυτός εκμεταλλεύτηκε τους οικογενειακούς δεσμούς και για 6 ολόκληρα χρόνια ασελγούσε πάνω στην ανιψιά του από όταν ήταν 9 ετών.

«Είναι πάρα πολύ θλιβερό και τερατώδες η εκμετάλλευση ενός ανηλικού από τον θειο του, από έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να σε προστατεύτει.»

Η κοπέλα μετά από 14 χρόνια βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει τον συγγενή της και τα όσα τραυματικά έζησε στα χέρια του για να βοηθήσει και άλλα παιδιά, αφού ο 60χρονος κατηγορούμενος είναι εν ενέργεια εκπαιδευτικός και μάλιστα διευθυντής σχολείου σε χωριό της Κατερίνης.

Συγγενής του 60χρονου σε κατάσταση σοκ μετά την σύλληψή του και τις κατηγορίες εις βάρους του μιλώντας στο live news ανέφερε:

-Είχατε δει κάτι εσείς περίεργο;
-Όχι, όχι. Τίποτα, τίποτα, σας ορκίζομαι τίποτα. Ήταν τόσο καλός. Καλός, πολύ καλός. Με άδεια που πηγαίναμε (να τον δούμε) πάρα πολύ καλός, παραπάνω δεν μπορώ να σας πω τι κρυβόταν μέσα στο σπίτι του. Τι να σας πω, έπεσα από τα σύννεφα. Το έμαθα και έπαθα σοκ.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της 28χρονης πλέον κοπέλας, ο θείος της και ενώ ήταν ανήλικη, σε επισκέψεις στο σπίτι του, κατάφερνε να την απομόνωση με το πρόσχημα του διαβάσματος και την ανάγκαζε να βλέπει πορνογραφικές ταινίες. Παράλληλα χρησιμοποιούσε και την κάμερα του υπολογιστή του και έκανε μετάδοση live streaming με την ανήλικη ενώ προσπαθούσε να την υποχρεώσει σε διάφορες πράξεις.

Νομοταγής, αγαπητός και άψογος με τα παιδιά. Με αυτά τα λόγια συγγενείς και συνεργάτες του 60χρονου διευθυντή σχολείου περιγράφουν τον κατηγορούμενου, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι κατηγορείται για ασέλγεια στην ανιψιά του και κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικα παιδιά.

«Είχε άψογη συμπεριφορά στα παιδιά, ήταν πάρα πολύ τυπικός, πάρα πολύ νομοταγής, δηλαδή για να κάνει κάτι στο σχολείο, κάτι οτιδήποτε, έλεγε ότι ο νόμος λέει αυτό και έτσι πρέπει να το κάνουμε, ήταν τι να πω… το άκουσα και έπεσα από τα σύννεφα, αλλά εντάξει, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.»

Σύμφωνα με την μαρτυρία μιας μητέρας και συνεργάτιδας του 60χρονου διευθυντή σχολείου, ο κατηγορούμενος δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα, ενώ μετά τις καταγγελίες υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία για τα δεκάδες παιδιά με τα οποία είχε καθημερινή επαφή και εξουσία.

«Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι για τον συγκεκριμένο κύριο και δεν έπεσε και κάτι στην αντίληψη μας. Τον έχουμε 4-5 χρόνια εδώ στο δημοτικό σχολείο, είναι διευθυντής και ήταν τυπικότατος. Σε σχολικές γιορτές, εκδηλώσεις του σχολείου ήμασταν μαζί. Φυσικά και μας έχει προβληματίσει γιατί όταν έχουμε ένα άτομο σε μια τέτοια θέση, σε ένα μικρό χωριό, στο οποίο στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, εννοείται ότι είμαστε πάρα πολύ προβληματισμένοι.»

Σοκ στην τοπική κοινωνία του χωριού της Κατερίνης, με τους γονείς του δημοτικού σχολείου όπου είναι διευθυντής, να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον κατηγορούμενο, αφού ήταν πάντα κοντά στα παιδιά και πρόθυμος να βοηθήσει.

«Φυσικά και υπάρχει ανησυχία. Δεν έχει δώσει κάποιο δικαίωμα στο σχολείο μας και από κανέναν γονέα δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Τίποτα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι αυτός. Μένω έκπληκτος.»

Μετά από την μαραθώνια απολογία του στο εισαγγελέα, ο 60χρονος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης της εξόδου από την Ελλάδα, την εμφάνιση του τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά και να την απαγόρευση της προσέγγισης της καταγγέλλουσας.

Ο δικηγόρος της κ. Στεφανάκης μιλώντας στο LIVE NEWS τόνισε ότι υπάρχει και τέταρτο αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, αυτό του βιασμού. 

«Τα αδικήματα που του αποδίδονται είναι αυτό του βιασμού, της γενετήσιας πράξης με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη, κατάχρηση ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 12 κι όχι τα 14 έτη και υλικό παιδικής πορνογραφίας.», ανέφερε.

«Η ερώτηση η οποία είναι εύλογη και πλέον μου λύθηκε η απορία πώς ένα τέτοιο κατηγορητήριο ανακριτής και εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο, αυτό μπορώ να σας πω ότι επικαλέσθηκε πολλούς σοβαρούς λόγους υγείας τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του. Και επειδή δεν έχει ο ίδιος παιδιά και δεν μπορούσε κανείς να φροντίσει τη σύζυγό του θεωρώ ότι αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφαση να κυκλοφορεί ελεύθερος, μολονότι δημιουργεί μια τεράστια αντίφαση πως με την ιδιότητα που έχει πώς ο άνθρωπος με αυτά τα πιστοποιημένα αδικήματα πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας», πρόσθεσε εν συνεχεία σχολιάζοντας την απόφαση ανακριτή κι εισαγγελέα.

«Η κοπέλα αυτή ήρθε και επικοινώνησε με το γραφείο μας. Όπως αντιλαμβάνεστε το πρώτο σκέλος είχαμε μια αφηγηματική εξιστόρηση, η οποία είχε ένα βάθος χρόνου πίσω, το οποίο μας δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στο πώς θα μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε το αποδεικτικό μας υλικό.

Ο άνθρωπος αυτός είχε τη βεβαιότητα της καταγγέλλουσας, ότι θα κρατάει το υλικό ακόμα μέχρι σήμερα. Εκεί λοιπόν πήραμε ένα τεράστιο ρίσκο να πιέσουν ασφυκτικά τον κύριο εισαγγελέα να δώσει τη σχετική παραγγελία ο εισαγγελέας την έδωσε και σήμερα να έχω μια δικογραφία η οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το υλικό της.

Εδώ θέλω λοιπόν με αυτή την ιστορία να δοθεί και ένα μήνυμα σε όλες τις κοπέλες, τα αγόρια που έχουν βιώσει μια τέτοια ιστορία να μην πάνε στα σόσιαλ μίντια, να μην πάνε στο instagram,   να πάνε σε ένα δικηγορικό γραφείο και να ετοιμάσουν προσεκτικά μια μήνυση και να κυνηγήσουν τον άνθρωπο που κατέστρεψε την παιδικότητα τους.

Διότι αυτό γιατί το να διαφθείρεις την ανηλικότητα   ενός ανθρώπου θεωρώ ότι είναι από τα πιο σοβαρά αδικήματα που υπάρχουν.», υπογράμμισε και αναφέρθηκε ότι η νεαρή κοπέλα αισθάνεται πλέον δικαίωση και ανακούφιση.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/04/2021