Ελλάδα

Βίντεο με την δράση των νεοναζί αλεξιπτωτιστών στη Θεσσαλονίκη – Ποιοι είναι οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές»

14.04.2021 | 20:40

Ακύρωσαν το σχέδιο να τιμήσουν τους ναζί εισβολείς στην Κρήτη οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές», μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των προθέσεών τους.

Μακροχρόνια παρουσία και στην Ελλάδα φαίνεται πως έχουν οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» που προσγειώθηκαν ανώμαλα, μετά τον σάλο που προξένησε η θέλησή τους να μεταβούν στην Κρήτη στις 17 με 23 Μαΐου για να «τιμήσουν» τους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές και τον αετό τους που σαρώθηκε, κατά την μεγαλειώδη μάχη του 1941.

Σε βίντεο που έχουν αναρτήσει στην σελίδα τους στο Youtube εμφανίζονται να κάνουν ασκήσεις αστυνομικού τύπου όπως αντιμετώπιση ομηρείας σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη το 2010.

Ντυμένοι με στρατιωτικές παραλλαγές δίπλα σε άτομα που φέρουν τζάκετ με την ένδειξη police, κινούνται με τακτικές αλληλοκάλυψης μέχρι τον στόχο τους

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, έχουν έδρα το Σαλέρνο στην Ιταλία και η οργάνωσή τους ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2001 «από μια ομάδα Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών», απέκτησε το σημερινό της όνομα το 2004.

Η ιστοσελίδα διαφημίζει για τα μέλη της επικείμενες ασκήσεις «σύμφωνα με στρατιωτικά πρότυπα», π.χ. στα ταραγμένα εδάφη της Ουκρανίας και στο Youtube έχουν βίντεο με στρατιωτική εκπαίδευση σε εγκαταστάσεις τους.

Τα ερωτήματα παραμένουν για την ταυτότητα και τους στόχους της οργάνωσης, που χρησιμοποιεί σύμβολα, παράσημα και σταυρούς που παραπέμπουν στο Γ’ Ράιχ.

Και που θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει με μια ακροδεξιά ΜΚΟ που πίσω από την κάλυψη των «βετεράνων αλεξιπτωτιστών» ενδεχομένως κρύβεται μια νεοναζιστική οργάνωση η οποία μάλιστα έχει… και μέλη από την Ελλάδα.

Το MEGA επικοινώνησε με την ελληνική αστυνομία προκειμένου να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν εν ενεργεία αστυνομικό να είναι μέλος του ΔΣ. Δεν θέλησαν να τοποθετηθούν επικαλούμενοι έλλειψη αναλυτικών πληροφοριών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/04/2021

Ελλάδα