Κόσμος

Τουρκία: Με προσευχή στην Αγία Σοφία ξεκίνησε το Ραμαζάνι – Στερούνται βασικών ειδών διατροφής οι Τούρκοι

14.04.2021 | 20:14

Με προσευχή στην Αγία Σοφία ξεκίνησε το Ραμαζάνι στην Τουρκία, την ώρα που οι πολίτες στερούνται βασικών ειδών διατροφής.

Το λίκνο της χριστιανοσύνης γεμίζει μουσουλμανικές προσευχές για το Ραμαζάνι, πρώτη φορά από τη μετατροπή του από μουσείο σε τζαμί τον περασμένο Ιούλιο.

Μπορεί τα τζαμιά στην Τουρκία να λειτουργούν χωρίς πιστούς λόγω των περιορισμών για την πανδημία, αλλά η Αγία Σοφία θα ήταν αδύνατο να μην χρησιμοποιηθεί ως πολιτικό εργαλείο από τον Tαγίπ Ερντογάν.

87 χρόνια μετά τον τελευταίο εορτασμό για το Ραμαζάνι στο εμβληματικό μνημείο, εκατοντάδες πιστοί μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν κάτω από το πάντα άγρυπνο βλέμμα των βυζαντινών ψηφιδωτών, της Παναγίας και των αγγέλων.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί όμως να χορτάσει και τους πολίτες που κυριολεκτικά πεινάνε, την ώρα που η οικονομία βουλιάζει.

Κάποιοι αποδέχονται ως ευλογία τους τόνους πατάτας και κρεμμυδιών που ο Ερντογάν μοιράζει την ώρα που ο πληθωρισμός μετατρέπει την τουρκική λίρα από νόμισμα σε στάχτη.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Ερντογάν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τόνοι πατάτας αλλά και 300.000 τόνοι κρεμμυδιών διανέμονται από σήμερα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, μεταξύ άλλων σε 164.000 οικογένειες στην Κωνσταντινούπολη. Κάθε οικογένεια θα λάβει από το «δελτίο» του Ταγίπ 20 κιλά πατάτες και 10 κιλά κρεμμύδια.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που επιχειρούν να γελοιοποιήσουν την κίνηση «μεγαλοσύνης» του Τούρκου προέδρου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/04/2021

Κόσμος