Ελλάδα

Το MEGA αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ 

12.04.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Τουλάχιστον 7 με 10 διαφορετικοί τομείς έρενας έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών με στόχο την εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Τα κινητά τηλέφωνα των δραστών από τις σαρώσεις της περιοχής, πριν, μετά την επίθεση, τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να εντοπιστούν τα κινητά τα οποία δεν έχουν κάνει αλλές κλήσεις παρά μόνο το επίμαχο χρονικό διάστημα, κάτι που γίνεται με αυτόματο τρόπο, με ειδικό λογισμικό της ελληνικής αστυνομίας.

Αναζητούνται κάμερες για να δουν και πριν και μετά προς τα πού κατευθύνθηκαν οι δράστες. Και σε άλλες περιπτώσεις συμβολαίων θανάτου έχει βρεθεί το δρομολόγιο των δραστών ακόμα και σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης.

Τα «συμβόλαια θανάτου» έχουν ένα μικρό βαθμό εξιχνίασης της τάξεως του 2-4 % γιατί οι αστυνομικοί έχουν υπόνοιες, στοιχεία από την ανάλυση των κλήσεων και από περαιτέρω στοιχεία, όμως δεν μπορούν να βρουν αποδεικτικά λόγω ακριβώς ότι οι εκτελεστές και οι ηθικοί αυτουργοί γνωρίζουν πώς να καλύπτουν τα ίχνη τους, να δημιουργούν άλλοθι και ενώ οι αστυνομικοί έχουν συγκεκριμένες υπόνοιες, για συγκεκριμένα πρόσωπα, με βάση την αλληλουχία των επιθέσεων δεν μπορούν να απόδείξουν το οτιδήποτε.

Έρευνα γίνεται και στο κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ διότι οι Αρχές εκτιμούν ότι ίσως και από διαδικτυακές πλατφόρμες ή και από άλλα στοιχεία ακόμα κι αν έχει καταστραφεί μπορεί να γίνει αναζήτηση για να δουν τι ακριβώς έχει διαμορφωθεί στις συνομιλίες, αν είχε δεχθεί απειλές και τι είχε συμβεί τους τελευταίους μήνες.

Ενώ εκτιμούν ότι παρότι έχει ελάχιστες πιθανότητες το ενδεχόμενο να έχουν έρθει δολοφόνοι από το εξωτερικό για διάφορους λόγους.

Πρώτον διότι γνωρίζουμε καλά ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν άοπλος, χωρίς συνοδεία και συνεπώς αυτό μπορούσε να γίνει και από τους Ελληνες που έχουν συμμετάσχει στις περισσότερες δολοφονίες μέχρι τώρα.

Στα περισσότερα σύμβολαια υπάρχουν εικόνες για Έλληνες κι Αλβανούς που μένουν στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Καραϊβαζ δεν θα μπορούσε να φέρει αντίσταση και δε χρειαζόταν η πρόσκληση κάποιου ειδικού εκπαιδευμένου για να χτυπήσει έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε κανένα μέσο να αμυνθεί.

Επιπλέον θεωρείται ότι είναι ανασταλτικός παράγοντας στο γεγονός ότι υπάρχουν έλεγχοι για covid στα σύνορα μας και σε όποιους μετακινηθούν από το νομό σε νομό, δεν θα το διακινδύνευαν οι αυτουργοί.

Ενώ και στις ξένες χώρες τις γειτονικές Αλβανία, Βουλγαρία και σε άλλες χώρες δεν χρησιμοποιούν τόσο πολύ τις μοτοσυκλέτες.

Επιπλέον οι δράστες φαίνονται σαν να ξέρουν τα ελληνικά κατατόπια στον Αλιμο, που δεν θα ταο γνώριζε κάποιος που είχε έρθει για λίγες ώρες και να προσαρμοστεί να γνωρίζει πότε θα έρθει και πώς θα διαφύγει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/04/2021