Πολιτική

Πολιτική κόντρα για την ψήφο των αποδήμων – Στα «μαχαίρια» ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ

12.04.2021 | 20:32 Eνσωμάτωση

Αντιμέτωπες στο θέμα της ψήφου των αποδήμων έρχονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Η συνέντευξη της Θεοδώρας Τζάκρη στον «Εθνικό Κήρυκα» άναψε φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τομεάρχης απόδημου Ελληνισμού μιλώντας στην εφημερίδα της ομογένειας στην Αμερική, δεσμεύτηκε για άρση των περιορισμών που έχουν τεθεί στην ψήφο των αποδήμων.

Με αυτήν τη δήλωση στα χέρια, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μέσα στο Σαββατοκύριακο ετοίμασε το νομοσχέδιο με το οποίο σε ένα άρθρο καταργείται η υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικού για 2ετή παραμονή στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια και την υποβολή φορολογικής δήλωσης προκειμένου η ψήφος τους να προσμετράται στο αποτέλεσμα της επικράτειας.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν αρχικά αμηχανία στην Κουμουνδούρου, με τους αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και η κ. Τζάκρη, να καταθέτουν τώρα μια νέα τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό, με την πρόβλεψη για εκλογή 4 Βουλευτών Επικρατείας από 4 τέσσερις ηπείρους με ενιαίο ψηφοδέλτιο η κάθε μια γεωγραφική περιοχή της υφηλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, με την κυβέρνηση να τον κατηγορεί για άρνηση της ισοτιμίας της ψήφου των ομογενών.

Υπέρ της άρσης των περιορισμών τάσσεται το Κίνημα Αλλαγής, λαγό της ΝΔ χαρακτηρίζει την Θεοδώρα Τζάκρη το ΚΚΕ.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών από τον Φεβρουάριο που έχει ενεργοποιηθεί, δεν καταγράφηκε ενδιαφέρον από τους απόδημους για να συμμετάσχουν στη διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/04/2021