Κόσμος

Στη Βεγγάζη ο Δένδιας – Στη διάθεση της Λιβύης η Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες

12.04.2021 | 20:50 Eνσωμάτωση

Σε δυο ταμπλό δείχνει διατεθειμένη να παίξει η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης, περιπλέκοντας τα πράγματα. Έτσι, την ώρα που ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λιβύη, ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη, για σειρά συναντήσεων με την τουρκική ηγεσία.

Μπρα ντε φερ Αθήνας – Άγκυρας πάνω από τη Λιβύη με αιχμή το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο.

Ο Νίκος Δένδιας ο οποίος επισκέφθηκε τη Λιβύη υπενθύμισε στον αναπληρωτή ΠΘ της διάθεση της Ελλάδας να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνιών για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών με βάση το Δ.Δ. της Θ αλλά και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας.

Η Τρίπολη πάντως δείχνει να πατάει σε δυο βάρκες με τον μεταβατικό ΠΘ Ντμπειμπά να επισκέπτεται μαζί με σύσσωμό το υπουργικό συμβούλιο την Κωνσταντινούπολη, για σειρά συναντήσεων με την τουρκική ηγεσία.

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ανάρτησή του στο τουίτερ δεν έχασε την ευκαιρία να αναδείξει τις προσπάθειες για ενδυνάμωση των σχέσεων της χώρας του με την Λιβύη, κάνοντας λόγο για ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Νίκος Δένδιας ετοιμάζει βαλίτσες για να επισκεφθεί την Άγκυρα την προσεχή Τετάρτη. Ωστόσο, οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων το τελευταίο 48ωρο, ρίχνουν λάδι στη φωτιά γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθεί η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία.

Απόσπασμα από Παραπολιτικά αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία θα γίνει εφόσον δεν υπάρχουν σοβαρές προκλήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ακύρωση αυτής της επίσκεψης.

Στον διπλωματικό μαραθώνιο, στο τρίγωνο Αθήνας-Τρίπολης-Άγκυρας, εντάσσεται και η επίσκεψη του νέου επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ – Μενφί την Τετάρτη 14 Απριλίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/04/2021