Ελλάδα

Σχολεία: Με self-tests & βεβαιώσεις η επιστροφή την 1η μέρα στα θρανία

12.04.2021 | 16:40

Οι μαθητές συνήθισαν ήδη τη διαδικασία του self-test και το πρώτο κουδούνι χτύπησε, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να είναι ικανοποιημένοι που ξαναγύρισαν στις τάξεις από τη μία, αλλά και με παράπονα και φόβο από την άλλη.

Οι μαθητές είχαν τις βεβαιώσεις του αρνητικού τεστ εκτυπωμένες ή χειρόγραφες στα χέρια για να μπουν στην τάξη, χωρίς να λείπουν κατά την είσοδό τους οι εικόνες συνωστισμού.

Το μέτρο των self-test απέδωσε εντοπίζοντας 613 περιπτώσεις, 359 μαθητών και τα 254 καθηγητών σε σύνολο 245.000 που μετά το θετικό αποτέλεσμα παραπέμπονται στις δομές υγείας για επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Κάποιοι μαθητές πάντως προτίμησαν να αποφύγουν την τάξη για να αφοσιωθούν στο διάβασμα στο σπίτι.

Τον Ιούνιο οι πανελλαδικές εξετάσεις

Η υπουργός Παιδείας βρέθηκε το πρωί στο Ίλιον, φωτογραφήθηκε με μαθητές και τόνισε μιλώντας στην τάξη πως και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών θα βοηθήσει να ομαλοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν κύλησαν όμως όλα ομαλά παντού. Στην Πάτρα, σχολεία ξεκίνησαν με κατάληψη και διαμαρτυρία καθηγητών.

Στη Λέσβο αρνητές γονείς σε τέσσερις περιπτώσεις αρνήθηκαν να κάνουν τα παιδιά τους self-test με αποτέλεσμα να μη γίνουν δεκτά στην τάξη.

O πρωθυπουργός από την άλλη τόνισε πως με τα self-tests ως όπλο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο άνοιγμα της οικονομίας, ενώ πρώτοι για self-test θα είναι οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, τις μεταφορές και τα delivery.

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα πολυκαταστήματα

Στο τραπέζι μπαίνουν και τα κέντρα αισθητικής, τα πολυκαταστήματα και τα φροντιστήρια που ο Άδωνις Γεωργιάδης θα εισηγηθεί να ανοίξουν.

Επόμενο βήμα θα είναι η εστίαση που η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα και πριν τον τουρισμό ο οποίος θα ανοίξει στα μέσα Μαΐου.

Όσο για το Πάσχα στο χωριό όλα θα αποφασιστούν την τελευταία στιγμή, με την κυβέρνηση να θυμίζει πως ο συγχρωτισμός μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

«Διαβατήριο» φαίνεται να είναι τα self-tests και τα εμβόλια, τα οποία θα επιτρέψουν τη μετακίνηση.

Κρίσιμη η κατάσταση στα νοσοκομεία

Κρίσιμο θα είναι το σε ποιο σημείο θα βρίσκονται τα νοσοκομεία. Την Κυριακή εντοπίστηκαν 1.718 κρούσματα, πέθαναν 52 άνθρωποι ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 780.

Ο φόβος πως τα κορωνοπάρτι και οι συγκεντρώσεις μπορεί να «λυγίζουν» το σύστημα Υγείας είναι πλέον μεγάλος.

Στην Πάτρα, συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου και εντοπίστηκαν πάνω από 20 κρούσματα στη νεφρολογική κλινική.

Δύσκολη η κατάσταση και στην Κρήτη, όπου οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται σε 181, εκ των οποίων οι 26 σε ΜΕΘ, με τους 21 να είναι διασωληνωμένοι.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 12/04/2021

Ελλάδα