Ελλάδα

«Εισαγόμενους» δολοφόνους βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ

12.04.2021 | 20:02

Ψυχροί, αποφασισμένοι, επαγγελματίες εκτελεστές. Με δέκα σφαίρες υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ.

Εκτέλεσαν ένα σχέδιο καλά μελετημένο που, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, επικεντρώθηκε από την αρχή ως το τέλος στον τελικό στόχο: να εκμηδενιστεί κάθε πιθανότητα να φύγει το θύμα τους ζωντανό από την δολοφονική ενέδρα.

Οι δύο άνδρες, καταγράφηκαν σε οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές και ταιριάζει με τις μαρτυρίες των αυτοπτών που πρόλαβαν να δουν τον εκτελεστή του Γιώργου Καραϊβάζ και τον συνεργό που τον περίμενε με τη μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ για να ολοκληρώσουν το σχέδιο διαφυγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, ο εκτελεστής του γνωστού δημοσιογράφου, είναι ένας σωματώδης άνδρας ύψους 1.85-1.90 που φαίνεται να ζυγίσει περίπου 90-100 Κιλά. Φαίνεται αρκετά γυμνασμένος και την ώρα της εκτέλεσης του γνωστού δημιοσιογράφου φορούσε Μαύρο σκούφο, Μαύρη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό, ανοιχτό Γκρί μπουφάν, χακί παντελόνι
και γάντια.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που μελετούν καρέ-καρέ το οπτικό υλικό πριν και μετά την επίθεση που έχουν στα χέρια τους, οι δύο άνδρες δείχνουν σίγουροι ότι έχουν πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό κ ότι θα προλάβουν να εξαφανιστούν πριν τους καταδιώξει η αστυνομία.

Μάλιστα, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας φαίνεται απόλυτα εξοικειωμένος με το αυτόματο μηχανοκίνητο δίτροχο τύπου σκούτερ, και οι κινήσεις του δείχνουν πως γνωρίζει ότι δεν είναι ευέλικτο και δεν έχει δυνατότητες επιτάχυνσης.
Πρόκειται για έναν άνδρα ύψους 1.70-1.75 και βάρος περίπου 70-75 κιλά, πιο αδύνατος από τον εκτελεστή. Φορούσε άσπρο κράνος, μαύρο μπουφάν και τζίν παντελόνι

Οι αστυνομικοί χτενίζουν ακόμη την περιοχή που καλύπτει τη διαδρομή που διένυε ο Γιώργος Καραϊβάζ από την εργασία του ως το σπίτι του, αναζητώντας οπτικό υλικό μέχρι και τρεις ημέρες πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/04/2021

Ελλάδα