Υγεία

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

09.04.2021 | 13:10

Δυο συνεδριάσεις ειδικών γίνονται σήμερα. Η πρώτη αφορά την επιτροπή των λοιμωξιολόγων που θα αποφασίσει τι θα γίνει με το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη και η δεύτερη συνεδρίαση αφορά τη γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της Astra Zeneca. Θα αποφασίσει δηλαδή αν τελικά θα υπάρξουν ηλικιακοί περιορισμοί για τους εμβολιασμούς ή όχι, μετά τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφονται σε όλη την Ευρώπη.

Σήμερα συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι, με κυρίαρχο ζήτημα τις αποφάσεις για το λιανεμπόριο στις τρεις περιοχές που παραμένει κλειστό.

Τα καταστήματα άνοιξαν σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα, με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη, καθώς οι ειδικοί έκριναν πως τα επιδημιολογικά δεδομένα στις περιοχές αυτές είναι ακατάλληλα για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. Οι καταστηματάρχες ξεσηκώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη και σήμερα περιμένουν να δουν τι θα αποφανθούν οι ειδικοί για το αν θα μπορέσουν να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, ή θα παραταθεί ο αποκλεισμός τους.

Αν δε δοθεί το πράσινο φως, ένα άλλο σενάριο είναι το click away στις 19 Απριλίου.

Το εμβόλιο της Astra Zeneca στο μικροσκόπιο των ειδικών

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στη χώρα μας συνεδριάζει σήμερα από τις 9:00 το πρωί και αναμένεται να λάβει τις τελικές της αποφάσεις. Αναμένεται να υπάρξει ηλικιακός περιορισμός και το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε πιο νέες ηλικίες προκειμένου να μη χαθούν δόσεις από πολίτες που ακυρώνουν τον εμβολιασμό. Στο τραπέζι βρίσκεται ακι ο αποκλεισμός συγκεκιμένων ηλικιών για να μειωθεί η πιθανότητα παρενεργειών.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/04/2021

Υγεία