Υγεία

Κορωνοϊός: Τρομάζουν τα νέα αρνητικά ρεκόρ – 595 εισαγωγές και 776 διασωληνώσεις σε ένα 24ωρο – «Ασφυξία» στα νοσοκομεία

09.04.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Το διπλό αρνητικό ρεκόρ χθες με 595 εισαγωγές και 776 διασωληνώσεις αποτυπώνει ολοκάθαρα την τρομακτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία. Οι γιατροί δεν περιμένουν αποκλιμάκωση πριν από τις 20 Απριλίου, κάνοντας λόγο για έναν 10ήμερο πόλεμο μπροστά τους.

Έκρηξη διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό καταγράφηκε χθες με το αρνητικό ρεκόρ να αγγίζει τους 776 διασωληνωμένους ασθενείς.

Μια ακόμη εφημερία – εφιάλτης στα νοσοκομεία της χώρας, αναδεικνύεται από τον αριθμό των εισαγωγών ασθενών covid, που ξεπέρασε κάθε ρεκόρ.

Το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία της χώρας εισήχθησαν 595 ασθενείς. Στην Αττική, ο αριθμός των εισαγωγών ξεπέρασε τις 300.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ένα ολόκληρο νοσοκομείο ασθενών covid. Και τα διαθέσιμα κρεβάτια παραμένουν δυσεύρετα, ενώ δεκάδες παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας είναι εξαντλητική και έχει φέρει στα όριά τους υποδομές και έμψυχο δυναμικό.

Δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, με τις ΜΕΘ να γεμίζουν ταχύτερα, και ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών να έχει κατέβει.

Οι γιατροί εκφράζουν ανησυχίες ότι θα ζήσουμε ξανά στιγμές Νοέμβρη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/04/2021