Ελλάδα

Ανοίγουν τα μαγαζιά στην Αχαΐα – Με click away η Θεσσαλονίκη

09.04.2021 | 16:47 Eνσωμάτωση

Ο κόσμος έχει κουραστεί, το lockdown λένε δεν τραβάει άλλο. Η κυβέρνηση θέλει να γίνουν γρήγορα βήματα αλλά και με ασφάλεια.

Η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής όμως δείχνει πως ο δρόμος θα είναι μακρύς, τα καταστηματα ανοίγουν τελικά μόνο στην Αχαία, με βάση την εισήγηση της επιτροπής, η Θεσσαλονίκη πάει στο click away και η Κοζάνη παραμένει κλειστή.

Γιατι μόνο η Αχαία κερδίζει το άνοιγμα του λιανεμπορίου.; Ίσως λόγω των καλών επιδόσεων στις εισαγωγές και τα εξιτήρια.

Η κυβέρνηση ήθελε το άνοιγμα στις 12 Απριλίου ή το αργότερο στις 19 σε Κοζάνη , Αχαία και Θεσσαλονίκη στην λογική της σταδιακής επανεκκίνησης και με όπλο τα self test. Τα επιδημιολογικά δεδομένα όμως που οδήγησαν σε διαφορετική εισήγηση της επιτροπής δείχνουν πως ο κορωνοιός αντιστέκεται και δεν έχουν όλοι οι νομοί την ίδια ανθεκτικότητα.

Oι διαδημοτικές μετακινήσεις με κωδικό 6 και αυτοκίνητο προς το παρόν παραμένουν μόνο για τα Σαββατοκύριακα – Πίσω πάει και τπο άνοιγμα στα εμπορικά κέντρα. Οι πολίτες που μίλησαν στο μεγκα ποντάρουν στην οικονομία όμως και θέλουν γρηγορότερα βήματα ακόμα περισσότερο και από το Πάσχα στο χωριό.

Επόμενο βήμα θα είναι να παρθούν αποφάσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, για Πάσχα στο χωριό. Στην κυβέρνηση φαίνεται πως το θέλουν πολλοί είναι όμως και οι ειδικοί που δεν σηκλώνουν κουβέντα για άρση του περιορισμού και βάζουν βέτο από τώρα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία όπως την περιέγραψε η Ματίνα Παγώνη είναι δραματική με 3228 κρούσματα, 73 θανάτους, 595 εισαγωγές και 776 διασωληνωμένους. Ο ύπουλος εχθρός λέγεται μεταλλάξεις που πλέον σαρώνουν όλη την Ελλαδα.

Στην Θεσσαλονίκη τα νοσοκομεία στενάζουν και οι γιατροί λένε πως κάθε εφημερία είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη.

Η δύσκολη κατάσταση στην κοινωνία όπως την ζουν οι γιατροί στα νοσοκομεία επιβεβαιώνεται και από έναν άλλο δείκτη. Όλο και πιο νέοι άνθρωποι καταλήγουν στις εφημερίες των νοσοκομείων, όλο και νεότεροι εισάγονται για νοσηλεία και όλοένα μικρότερες ηλικίες διασωληνόνονται.

Αν αυτό δεν αλλάξει οι αποφάσεις για τα επόμενα βήμα γίνονται όλο και πιο δύσκολες.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/04/2021