Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: 200.000 € απέσπασε πριν αποκαλυφθεί η απάτη

07.04.2021 | 20:43 Eνσωμάτωση

Στην υπόθεση Φουρθιώτη, τώρα, που απασχολεί πλέον τις εισαγγελικές αρχές. Ο παρουσιαστής, όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατάφερε να αποσπάσει ποσό που ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ. Για συγκάλυψη εξακολουθεί να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι, εδώ και τέσσερις μήνες, δεν κινήθηκε καμία διαδικασία...

Ο Μένιος Φουρθιώτης όχι μόνο είχε καταφέρει να εισβάλει με μπράβους στο Υπουργείο Εργασίας αλλά όπως αποκαλύπτει σήμερα ο πρώην Υπουργός Γιάννης Βρούτσης αυτό είχε γίνει πολλές φορές από τον τηλεπαρουσιαστή.

«Όχι μια αλλά πολλές φορές το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε έρθει στο Υπουργείο. Με πιεστικό τρόπο με απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε υπαλλήλους, οι οποίοι όμως δεν ενέδωσαν.»

Ο τηλεπαρουσιαστής απαιτούσε σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να του καταβληθεί το ποσό των 80.000€ που είχε δηλώσει στο πρόγραμμα ΣΥΝεργασία μόνο για το μήνα Οκτώβριο ενώ συνολικά ο Μένιος Φουρθιώτης μέσω εικονικών εταιρειών που έστησε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον Τύπο απέσπασε συνολικά πάνω από 200.000€.

Η κυβέρνηση ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών με τον Μένιο Φουρθιώτη να ελέγχεται τώρα για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας.

Μάλιστα ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε γιατί δεν προσέφυγε τον περασμένο Δεκέμβριο στη δικαιοσύνη κάνοντας ουσιαστικά λόγο για εκβιασμό μέσω της εκπομπής του Μένιου Φουρθιώτη.

«Όταν τον απέβαλαν την ίδια ημέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι του επιτέθηκαν οι αστυνομικοί και εγώ προσωπικά… όταν ο άλλος έχει μια κάμερα δεν βγάζεις άκρη τόσο εύκολα.»

Ο Σύριζα επιμένει να ζητά απαντήσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου για 4 μήνες.

«Με τι πλάτες ο συγκεκριμένος κύριος απειλεί υπουργούς της κυβέρνησης;
Τελικά, τι συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον εν λόγω κύριο;»

Οι αποκαλύψεις Βρούτση για το κόλπο του 36χρονου ατζέντη να αυξήσει μέσα στο καλοκαίρι κατακόρυφα τις αποδοχές από μερικές εκατοντάδες σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να εισπράξει την επιδότηση του 60% των εικονικών μισθών από το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία έχουν κινητοποιήσει και τον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος έδωσε εντολή στο

ΣΔΟΕ να κάνει φύλο και φτερό τόσο τα οικονομικά του ίδιου του κ. Φουρθιώτη όσο όμως και τους εργαζόμενους στις δυο εταιρείες του.

Σκοπός του ελέγχου είναι να διαπιστώσει ο οικονομικός εισαγγελέας αν ο κ. Φουρθιώτης μέσω του προγράμματος συνεργασία έχει διαπράξει και τα αδικήματα της απάτης ή της απόπειρας απάτης.

Ο τηλεπαρουσιαστής τον οποίο φαίνεται να ακολουθούσε μία στρατιά αστυνομικών παρά το σάλο αποφάσισε να τραβήξει και άλλο το σχοινί προσφεύγοντας και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να «παγώσει» την απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας να μειώσει στο ελάχιστο τη φρουρά του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2021