Ελλάδα

MEGA STORIES: Ιστορίες ανηλίκων – Το… ξεστράτισμα & η φυλακή

07.04.2021 | 00:15 Eνσωμάτωση

Στην πιο τρυφερή ηλικία, νωρίτερα ακόμη και από τα 16 χρόνια, κάποια παιδιά δεν έζησαν σαν παιδιά και έγιναν ένα με το πιο σκληρό κομμάτι της ζωής.

Ναρκωτικά, όπλα, κλοπές και στο τέλος η φυλακή. 254 νεαροί ενήλικοι μέχρι την ηλικία των 25 ετών κρατούνται στο κατάστημα του Αυλώνα.

«Τρία χρόνια» λέει ο Νίκος, 21 ετών, ότι βρίσκεται στο σωφρονιστικό κατάστημα, με την αντίστροφη μέτρηση για την αποφυλάκισή του να έχει ήδη ξεκινήσει.

«60 μέρες μου μένουν», λέει, σημειώνοντας ότι βρέθηκε στη φυλακή εξαιτίας κλοπών.

«Θα προσπαθήσω το κάτι καλύτερο για μένα και δε θέλω να ξαναγυρίσω πάλι στα ίδια. Η φυλακή ήταν χάσιμο χρόνου», λέει ονειρευόμενος ένα καλύτερο μέλλον μόλις αποφυλακιστεί.

«Το έκανα και για τα λεφτά, αλλά το έκανα και λόγω της παρέας», θα πει από τη μεριά του ο Παύλος, 20 ετών, ο οποίος κρατείται στο ίδιο κατάστημα για τον ίδιο λόγο.

«Ένιωσα πολύ άσχημα όταν βρέθηκα στη φυλακή. Φοβόμουν», λέει ο 20χρονος ο οποίος έχει μετανιώσει για τις ληστείες που έχει κάνει.

«Έχω μετανιώσει για μία ληστεία στην οποία άσκησα βία χωρίς να το θέλω. Έχω μετανιώσει πάρα πολύ», σημειώνει, λέγοντας ότι μόλις βγει από τη φυλακή θα ψάξει για δουλειά και σταθερό μεροκάματο.

Διαφορετική είναι η περίπτωση του Δημήτρη, 24 ετών, ο οποίος κρατείται με βαρύτερη κατηγορία.

«17 ήμουν όταν φυλακίστηκα για πρώτη φορά. Με κατηγορούν για ληστεία ανθρωποκτονία», λέει περιγράφοντας το περιστατικό που τον οδήγησε στη φυλακή.

Όπως λέει, παρασύρθηκε σε μία ληστεία από έναν φίλο του, η οποία όμως είχε άσχημη κατάληξη.

«Εκείνη την στιγμή δεν ήξερα τι να κάνω, με είχε πιάσει πανικός, έτρεμα, φοβόμουν τόσο πολύ που δεν μπορώ να το περιγράψω», λέει, με την ποινή του για τη συμμετοχή στη ληστεία να ανέρχεται σε 7 χρόνια και 6 μήνες.

«Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη φυλακή είπα ότι θα κάτσω καιρό αφού έχει πεθάνει άνθρωπος. Όταν κάνεις κάποιο λάθος πληρώνεις. Ξέρω ότι έχει πεθάνει άνθρωπος, όσο και να πληρώσεις με τη φυλακή, δε γυρίζει πίσω», σημειώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του.

Όνειρο του όταν αποφυλακιστεί;

«Να γίνω αγρότης και να είμαι δίπλα στον πατέρα μου».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Stories - 07/04/2021