Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανοίγουν 12 Απριλίου τα Λύκεια – «Στενάζουν» τα νοσοκομεία

07.04.2021 | 16:45 Eνσωμάτωση

Πράσινο φως άναψε για άνοιγμα των σχολείων στις 12 του Απρίλη, σε μια συνεδρίαση με πολλές διαφωνίες και συζητήσεις που κράτησαν ώρες.

Η συνεδρίαση έγινε παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και η κυβέρνηση, με όπλο τα self-tests, ανοίγει τα Λύκεια σε όλη τη χώρα.

Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης, με 7 από τους ειδικούς να διαφωνούν κάθετα με το άνοιγμα των σχολείων, μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς λένε πως θα πρέπει να περιμένουμε το επιδημιολογικό αποτύπωμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου και έπειτα να ληφθούν οι αποφάσεις.

«Μαύρες» προβλέψεις για 2.000 κρούσματα

Η κυβέρνηση θέλει να αφήσει πίσω της τους περιορισμούς με όπλο το εμβόλιο και το επόμενο βήμα φαίνεται πως έχει αποφασιστεί να είναι το άνοιγμα των σχολείων. Οι ειδικοί όμως αντιδρούν, προβλέποντας έκρηξη κρουσμάτων.

Μόλις χτες ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για τον κίνδυνο να φτάσουμε ακόμα και τους 1.000 διασωληνωμένους σε κλίνες ΜΕΘ κοντά στον Μάιο.

Επιβαρυντικός παράγοντας είναι η επιθετικότητας της βρετανικής μετάλλαξης που πλέον κυριαρχεί, γι’ αυτό και οι ειδικοί μιλούν για καλό σενάριο αν φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες.

Ασταμάτητη η ροή ασθενοφόρων στα νοσοκομεία

Χτες, είχαμε 4.309 κρούσματα, οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 751, τα ασθενοφόρα στα νοσοκομεία έφταναν ασταμάτητα.

Μόνο στον Ευαγγελισμό έγιναν συνολικά 50 εισαγωγές σε μια ακόμα «πολεμική» εφημερία.

Οι ειδικοί λένε πως κάθε άνοιγμα έχει ρίσκο, με τη Θεσσαλονίκη να έχει ήδη φτάσει στα όριά της.

Η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να φοβάται τα χειρότερα, καθώς ο αυξημένος αριθμός που βλέπουμε στα κρούσματα θα αποτυπωθεί σε εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για έως και 1.000 διασωληνωμένους τις επόμενες 10 μέρες, με το Θριάσιο νοσοκομείο να μετατρέπεται αποκλειστικά σε Covid και τα σχέδια του υπουργείο Υγείας να θέλουν και το Ιπποκράτειο σε νοσοκομείο για νοσηλεία μόνο Covid περιστατικών.

Πάσχα στο χωριό;

Μετά τα σχολεία, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο από αυτήν τη Δευτέρα 12 Απριλίου να λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα αλλά και το λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, στην κυβέρνηση λένε πως είναι νωρίς ακόμα να πει κανείς με βεβαιότητα τι θα γίνει, αλλά στην περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καλύτερα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαγορευτούν. Οι ειδικοί πάντως δεν βλέπουν πρόβλημα.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται, αν επιτραπούν οι μετακινήσεις, να υπάρχουν περιορισμοί ανά περιφέρεια και τα μέτρα να μην είναι οριζόντια.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/04/2021