Ελλάδα

AstraZeneca: Βροχή ακυρώσεων ραντεβού για εμβολιασμό

07.04.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Μετά και τον χρησμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων σχετικά με τη σύνδεση των θρομβώσεων με το εμβόλιο της Astra Zeneca το τοπίο παραμένει θολό προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες που πρόκειται να εμβολιαστούν ή έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση.

Αρκετοί είναι εκείνοι που σκέφτονται ακόμη και να ακυρώσουν τον εμβολιασμό τους αντιμετωπίζοντας βέβαια πολλαπλάσιο κίνδυνο για τη ζωή τους εάν προσβληθούν από τον ιό.

Πολλοί όμως δείχνουν ανακουφισμένοι που έκαναν το εμβόλιο και θα προστατευθούν από των κορωνοϊό .

Ένας από αυτούς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος με ανάρτησή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν δίστασε να κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca.

“Το ρίσκο είναι τόσο μικρό, οι κίνδυνοι για μας και τους κοντινούς μας ανθρώπους τόσο μεγάλοι, που το εμβόλιο είναι η αυτονόητη επιλογή.”

Αρκετοί φαρμακοποιοί έρχονται αντιμέτωποι με πελάτες τους, που τους ζητούν να βρουν τρόπο αποφυγής του βρετανοσουηδικού εμβολίου ώστε να εμβολιαστούν με οποιοδήποτε άλλο.

Αρκετοί είναι αυτοί που μετά την ακύρωση ,ακούνε για περιστατικά covid και ψάχνουν να εμβολιαστούν με οποιαδήποτε εταιρία

Από τις 27 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου, το ποσοστό εμφάνισης πολιτών για εμβολιασμό είναι 97% για το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna και 94% για το εμβόλιο της AstraZeneca. Όσον αφορά τις ακυρώσεις των ραντεβού, αυτές φτάνουν στο 1% για τα εμβόλια της Phizer και Moderna και 3% για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2021