Ελλάδα

«Ζεσταίνονται» τα ταμεία στην αγορά – Χάος στα ΜΜΜ

06.04.2021 | 16:58

Είναι οι εικόνες από την δεύτερη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων, στην Ερμού. Μετά από 5 μήνες, άνθρωποι κάθε ηλικίας έκαναν την εμφάνισή τους στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, με την αγορά να αρχίζει σιγά σιγά να ζεσταίνεται.

Ικανοποιημένος για την τήρηση των μέτρων εμφανίστηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Επενδύσεων μιλώντας το πρωι στο MEGA.

Την ίδια ώρα, αυτή ήταν η εικόνα στις 8 το πρωί στο μετρό του συντάγματος. Όλοι με μάσκες, αλλά και σε απόσταση αναπνοής από τον διπλανό τους, άνθρωποι κάθε ηλικίας, περιμένουν στην αποβάθρα για να μπουν στον συρμό.

Παρόμοιες συνθήκες και στα λεωφορεία. Στις 9 το πρωί σε δρομολόγιο στην Ακαδημίας. Γεμάτες όλες οι θέσεις και αρκετοί όρθιοι συγχρωτίζονται στωικά στα ΜΜΜ, για να πάνε στις δουλειές τους.

Με μάσκες και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και οι καταναλωτές. Περιμένουν υπομονετικά στο δρόμο για να επιδείξουν το επιβεβαιωτικό sms ή email με το ραντεβού τους για να μπουν μέσα στο κατάστημα και να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους.

Ικανοποιημένοι με τις τιμές, όσοι βγήκαν για ψώνια, αφού επωφελήθηκαν από τις προσφορές που έβαλαν οι έμποροι για να διώξουν το χειμερινό τους εμπόρευμα που έμεινε απούλητο λόγω κλεισίματος.

Αυτή είναι η νέα κανονικότητα στην εποχή του κορωνοϊού και παρά το γεγονός ότι η κίνηση χαρακτηρίζεται μέτρια από τους καταστηματάρχες, το χαμόγελο ικανοποίησης που βλέπουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά είναι αρκετό για να δώσει έναν αέρα αισιοδοξίας.

Το click inside, φαίνεται να λειτουργεί με αρκετούς καταναλωτές μάλιστα να βρίσκουν αυτό τον τρόπο αγορών, βολικό αφού με λιγότερο κόσμο μέσα στα καταστήματα, ψωνίζουν ακόμα πιο άνετα.

Για δεύτερη μέρα ουρά σχηματίστηκε μόνο στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Ερμού, που διενεργούσε rapid test.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 06/04/2021

Ελλάδα