Ελλάδα

Η στιγμή που η Ιωάννα έμαθε ότι η 35χρονη ομολόγησε – Τι αποκαλύπτει η γιατρός της που ήταν μαζί της

06.04.2021 | 18:31 Eνσωμάτωση

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η γιατρός της Ιωάννας, κυρία Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στο Θριάσιο.

Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η 34χρονη Ιωάννα, μετατράπηκε σε θύμα μιας φρικτής επίθεσης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ήταν Τετάρτη 20 Μαΐου του 2020, όταν η κοπέλα, δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από γυναίκα που είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά της, στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας όπου εργαζόταν.

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος, ώστε η 35χρονη που κατηγορείται «για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια», να «σπασει» τη σιωπή της και να ομολογήσει όσα έκανε, ζητώντας συγγνώμη.

Η γιατρός της Ιωάννας, κυρία Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στο Θριάσιο ήταν μαζί με της όταν έμαθε αυτή την εξέλιξη και όπως είπε προσπάθησε αρχικά να κρύψει την αντίδρασή της, όμως προδόθηκε από τη γλώσσα του σώματος.

«Η Ιωάννα έρχεται τακτικά στο νοσοκομείο. Τη βλέπω εγώ τη βλέπουν και όλοι οι υπόλοιποι γιατροί. Είναι πάντα εκεί. Δεν έχει χάσει κανένα ραντεβού ποτέ. Είναι συνεπής προσπαθεί να φροντίσει τον εαυτό της. Έτυχε περιμένοντας να την δω να έχει το συγκεκριμένο τηλεφώνημα.», ανέφερε αρχικά η κυρία Καλοφώνου που όπως είπε η Ιωάννα προσπάθησε να κρύψει την αντίδρασή της όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα και ενημερώθηκε ότι η κατηγορούμενη ομολόγησε την πράξη της.

Ωστόσο τόνισε ότι: «όσο και να προσπαθεί κανείς υπάρχει η γλώσσα του σώματος η οποία προδίδει το πώς αισθάνεται κανείς. Αλλά όντας με την παρέα της μητέρας της, πιστεύω ότι η Ιωάννα προσπαθεί να προστατεύσει τη μητέρα της όπως προσπαθεί και η μητέρα της εκείνη. Είναι ένα αξιοθαύμαστο ένας άξιος θαυμαστός δεσμός και πρέπει να πω επίσης ότι όλο αυτό τον καιρό όλοι οικογένεια αλλά και οι δικοί της έχουμε δείξει μια αξιοπρέπεια αξιοθαύμαστη.

 Ενώ τους δίνεται βήμα το ξέρετε πολύ καλά και θα μπορούσαμε να έχουμε βγει σε κανάλια και να λένε και να κλαίνε και να κάνουν οτιδήποτε γιατί πρόκειται για μια τραγωδία. Δεν το έχουν κάνει αυτό, δεν έχουν εκμεταλλευτεί αυτήν τη δυνατότητα. Παραμένουν αξιοπρεπείς, αλλά μην το συγχέουμε και μη θεωρήσουμε ότι αυτό δε σημαίνει πόνο.»

Η γιατρός της νεαρής κοπέλα ανέφερε ότι η είναι στο 8ο χειρουργείο κι έχει πολλά μπροστά της. Είναι όπως τόνισε μαχήτρια και κάνει όλα όσα τη συμβουλεύουν οι γιατροί της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/04/2021