Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στα μέσα Απριλίου η αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος – «Κλειδί» τα self-tests

06.04.2021 | 18:15 Eνσωμάτωση

Την ώρα που το λιανεμπόριο είναι ανοιχτό για δεύτερη μέρα και οι συζητήσεις για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων του lockdown συνεχίζονται, οι χειρότερες προβλέψεις των επιστημόνων επιβεβαιώνονται, καθώς σήμερα καταγράφηκαν πάνω από 4.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, σημείωσε ότι είμαστε στην αναμενόμενη αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων «που περιμέναμε να συμβεί».

«Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε τα αποτελέσματα και του lockdown», σημείωσε ο καθηγητής, ο οποίος τόνισε ότι η έλευση των self-tests θα βοηθήσει «ώστε να αναχαιτίσουμε την πανδημία».

Το πλεονέκτημα που έχουν τα self-tests είναι ότι μπορούν να ανιχνεύουν και ασυμπτωματικούς ασθενείς αλλά και τη νόσο στα πρώιμα στάδια, κάτι που θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη απομόνωσή τους με σκοπό να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά.

«Η αναχαίτιση θέλει χρόνο για να γίνει, που σημαίνει πρακτικά ότι θα τη δούμε από τις 18 του μήνα και έπειτα», κατέληξε ο καθηγητής.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/04/2021