Πολιτική

Στη Λιβύη Μητσοτάκης και Δένδιας – Πού στοχεύει η Αθήνα

06.04.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Τη Λιβύη επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μια χώρα της Μεσογείου που κάνει τα πρώτα βήματα ανασυγκρότησης της,μετά από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο και στην οποία η Τουρκία διατηρεί ισχυρή παρουσία.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Λιβύη όχι μόνο ως Έλληνας πρωθυπουργός αλλά και ως ηγέτης κράτους της ΕΕ ενώ είναι από τους πρώτους ευρωπαίους ηγέτες που πηγαίνουν εκεί με λιγες ώρες διαφορά από τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι.

Στην κυβέρνηση τονίζουν οτι η επίσκεψη θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή στις διμερείς μας σχέσεις με καλή πίστη και στη βάση των αρχών της διεθνούς νομιμότητας.

Υπογραμμίζουν ότι είναι σημαντικό η Λιβύη να απαλλαγεί από τα απομεινάρια του παρελθόντος όπως είναι η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στο έδαφός της και από συμφωνίες εκτός διεθνους νομιμότητας όπως το παράνομο τουρκολιβικό μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός θα θέσει τις ελληνικές θέσεις ενώ η επαναλειτουργία της πρεσβείας μας στην Τρίπολη και του προξενείου στη Βεγγάζη επισφραγίζουν την επανεκκίνηση των σχέσεων μας με αυτή τη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/04/2021