Πολιτική

Η αντίδραση Πολάκη στο «άδειασμα» Τσίπρα για «δωσίλογους»

06.04.2021 | 13:42 Eνσωμάτωση

Καθόλου δεν άρεσε στον Παύλο Πολάκη, το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν υιοθέτησε την άποψή του ότι «η ΝΔ είναι κόμμα δωσιλόγων».

Ο πρώην υπουργός, δεν δίστασε να τα βάλει και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το «άδειασμα» που του επιφύλαξε ο τελευταίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel.

Ο Αλέξης Τσίπρας, προσπάθησε να δικαιολογήσει τον βουλευτή του κόμματος, λέγοντας ότι «όταν η πολιτική αντιπαράθεση είναι σκληρή ακούγονται και υπερβολές», ωστόσο πήρε αποστάσεις από τα όσα είπε ο κ. Πολάκης λέγοντας ότι «η ΝΔ δεν είναι παράταξη δωσιλόγων, ούτε ο Κολοκοτρώνης ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη στη Βουλή, και την συζήτηση για την παραπομπή του Νίκου Παππά στην προανακριτική, ο Παύλος Πολάκης, στην ομιλία του, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ είναι παράταξη δωσιλόγων και μαυραγοριτών, ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως παράταξη του Κολοκοτρώνη : « η ιστορία έχει καταγράψει σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι παρατάξεις που υπάρχουν στον τόπο… Η παράταξη των Κολοκοτρώνη, Μακρυγιάννη και Πολυτεχνείου από τη μία και των Κοτζαμπάσηδων και του Τσολάκογλου από την άλλη» είχε πει ο κ. Πολάκης.

Μάλιστα, οι δηλώσεις του, προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και στελεχών του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη χθεσινή συνέντευξη, ζητήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάσει τα όσα είχαν ακουστεί από το βήμα της Βουλής, και εκείνος είπε: «Δεν θεωρώ τη ΝΔ παράταξη των δωσιλόγων, όπως και ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Στη Βουλή πολλές φορές και στον πολιτικό διάλογο, όταν η πολιτική αντιπαράθεση είναι σκληρή ακούγονται και υπερβολές. Δεν είναι η ΝΔ παράταξη δωσιλόγων όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα όπως μας έχουν κατηγορήσει».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/04/2021