Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Λυγίζουν» υπό το βάρος της πανδημίας τα νοσοκομεία – Ουρές ασθενοφόρων, γεμάτες οι ΜΕΘ

06.04.2021 | 19:59 Eνσωμάτωση

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

Η ώρα είναι 14.30. Ασθενοφόρα μεταφέροντας ασθενείς με κορωνοϊό, περνούν το ένα μετά το άλλο την πύλη του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Μια ακόμη δύσκολη εφημερία ξεκινά για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, στο οποίο το μεσημέρι υπήρξε συνωστισμός ασθενοφόρων, μπλοκάροντας το προαύλιο αλλά και τον δρόμο από έξω.

Στο νοσοκομείο θα βρεθεί το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Αττική και Θεσσαλονίκη μοιράζονται πλέον καθημερινά το θλιβερό αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, εισαγωγών και διασωληνωμένων. Οι επιστήμονες και οι υγειονομικοί βρίσκονται σε κινητικότητα για τη διαχείριση του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Σε οριακή κατάσταση η Θεσσαλονίκη

Τέσσερις μήνες μετά τον δραματικό Νοέμβριο που έζησε η Θεσσαλονίκη, και η πόλη ζει με τον φόβο ενός νέου εφιαλτικού τρίτου κύματος της πανδημίας.

Τα κενά κρεβάτια ΜΕΘ εξαντλούνται ώρα με την ώρα, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να δίνει μια άνιση μάχη.

Τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης σε σύσκεψη που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων της πόλης συζήτησε το σχέδιο της κυβέρνησης για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης απηύθυνε έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς να συνεργαστούν με το εθνικό σύστημα υγείας.

Και το Θριάσιο προστίθεται αύριο εξ’ ολοκλήρου στα νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας Covid. Στο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής νοσηλεύονται 101 ασθενείς και δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/04/2021