Υγεία

Κορωνοϊός: Κατακόρυφη άνοδος των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

04.04.2021 | 19:08 Eνσωμάτωση

Ο εφιάλτης επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, καθώς η έκρηξη κρουσμάτων που ξεπερνά το 45%, ρεκόρ εισαγωγών και εντατικές γεμάτες, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο.

Αριθμός ρεκόρ για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Έκλεισε με 77 εισαγωγές, όλα θετικά κρούσματα ξεπερνώντας κατά πολύ τις 67 εισαγωγές, την χειρότερη μέρα του περασμένου Νοέμβρη.

Μέσα σε λίγες μέρες τα νοσοκομεία γονάτισαν από το τσουνάμι ασθενών, ενώ τη νύχτα στο ΑΧΕΠΑ κατέληξαν πέντε ασθενείς.

Αγωνία για τη Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Ο Απρίλιος ξεκίνησε με τον ιο να κάνει μια ακόμη επίθεση στην συμπρωτεύουσα που μέσα σε τρεις μέρες εντοπίστηκαν 1.200 πολίτες θετικοί στον ιό. Το 89% των κρουσμάτων έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Και στην Κοζάνη όμως οι αριθμοί σοκάρουν. Η αύξηση των κρουσμάτων ξεπερνά το 97%, η πληρότητα στα νοσοκομεία άγγιξε το 100% ενώ στο νομό δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι εντατικής θεραπείας.

Και στην Αχαΐα όμως η πληρότητα στη ΜΕΘ αγγίζει το 95% και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς. Η κατάσταση δεν επιτρέπει σχέδια για τις γιορτές του Πάσχα.

Την Τρίτη το πρωί μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να εκπονήσουν σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία της πόλης.

Στην Αττική πάντως η αγωνία των ειδικών συνεχίζεται, καθώς αυξάνονται οι διασωληνωμένοι, με δεκάδες να βρίσκονται ήδη εκτός ΜΕΘ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/04/2021