Υγεία

«Έκρηξη» κρουσμάτων σε Κοζάνη και Αχαΐα

04.04.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Κόκκινος συναγερμός και πάλι για τη Βόρεια Ελλάδα πάμε να δούμε σε ποιο δήμο της Θεσσαλονίκης η αύξηση στα κρούσματα αγγίζει το 335%, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται ήδη στο 90%. Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπούν οι ειδικοί και πάλι για την Αχαία, όπου τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει και η αύξηση των κρουσμάτων ξεπερνά το 45%.

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί είναι και πάλι η Βόρεια Ελλάδα με τη Θεσσαλονίκη να δέχεται μια ακόμη σφοδρή επίθεση του ιού. 6971 ενεργά και πιθανά κρούσματα έχουν εντοπιστεί. Μέσα σε δέκα μέρες οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 45,69% οδηγώντας εκατοντάδες ασθενείς στα νοσοκομεία.

Ο εφιάλτης το Νοεμβρίου αναβιώνει στη συμπρωτεύουσα καθώς σε πολλούς δήμους υπάρχει μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου. Στον Δήμο Δέλτα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 38,73%, ενώ στο δήμο Θερμαικού η αύξηση ξεπέρασε το 67%

Σοκαρισμένοι είναι οι ειδικοί από την αύξηση των κρουσμάτων στο Δήμο Χαλκηδόνας που έφτασε το 335%. Παρόλα αυτά οι εικόνες συνωστισμού δεν λείπουν από την Θεσσαλονίκη.

Στο δήμο Ευόσμου όπου εντοπίστηκε και η Νοριοαφρικάνικη μετάλλαξη η αύξηση ξεπερνά το 43%, ενώ στο Δήμο Λαγκαδά οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 64,36%. Ήδη στα νοσοκομεία της Συμπρωτεύουσας η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 90% και οι εισαγωγές αυξάνονται καθημερινά.

Επιβαρυμένη είναι και η επιδημιολογική κατάσταση στην Κοζάνη που μετρά 1458 ενεργά κρούσματα αυξημένα κατά 57 και πλέον τις εκατό, τη στιγμή μάλιστα που με ελάχιστα κρεβάτια ΜΕΘ διαθέσιμα στο νομό. Ο φόβος του ντόμινο είναι μεγάλος καθώς στη Μακεδονία ο ένας νομός μετά τον άλλον εμφανίζει επιβάρυνση με την αύξηση μολύνσεων στις Σέρρες να φτάνει το 127%.

Παρά τα σημάδια σταθεροποίηση της πανδημίας στη Νότια Ελλάδα, η Αχαΐα είναι η μόνη περιφέρεια που βρίσκεται στο κόκκινο με 1869 ενεργά κρούσματα αυξημένα περίπου κατά 47%. Τούτων δοθέντων έγινε η Τρίτη περιφέρεια που οι λοιμωξιολόγοι δεν επέτρεψαν καμία χαλάρωση των μέτρων, αφού τα νοσοκομεία στην περιοχή είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/04/2021