Ελλάδα

Ανοίγει η υπόθεση της Marfin – Συνωστισμός στου Ψυρρή – Βροχή τα πρόστιμα

03.04.2021 | 08:13

Εικόνες του newsit.gr δείχνουν εκατοντάδες άτομα να κάνουν αμέριμνα την βόλτα τους και πολλούς από αυτούς να παίρνουν take away ποτά από ανοιχτά μαγαζιά στου Ψυρρή.

Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Αρνητική ήταν η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στο ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Σε έκτακτη συνεδρίαση, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, αποφασίστηκε να μην ανοίξει και να υπάρξουν συμπληρωματικά μέτρα.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η συνέχιση απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων και η διενέργεια μαζικών rapid test στις επιχειρήσεις.

Ψυρρή: Χαμός από κόσμο – «Ντου» της αστυνομίας με πρόστιμα

Ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που «μοιράστηκε» στα στενά, ώστε η αστυνομία κατέφθασε για να επιβάλλει την τάξη. Δεκάδες άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ έφτασαν στην περιοχή και υπό τις οδηγίες αστυνομικού διευθυντή παρότρυναν τους πολίτες να απομακρυνθούν από τους δρόμους, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κι έτσι τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Για όλες τις εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δικηγόρος και ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας και ο ποινικολόγος, Σταύρος Μπαλάσκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα είναι ευθύνη του κάθε πολίτη να τηρεί τα μέτρα και δε χρειάζεται να μεσολαβεί η αστυνομία για να εξηγεί το αυτονόητο.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλάσκας υποστήριξε ότι πλέον δεν υπάρχει ατομική ευθύνη ιδιαίτερα στην νεολαία, ενώ δεν ακούν ούτε την αστυνομία.

Ανοίγει ξανά η υπόθεση της Marfin

Πέντε αστυνομικοί της ασφάλειας ασχολούνται με την καταγραφή των στοιχείων και τα πέντε βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους. Έχουν καταλήξει σε ένα κύκλο πέντε με οχτώ ανθρώπων, για τους οποίους ισχυρίζονται ότι λειτούργησαν βάσει σχεδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, ο εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο με καινούρια στοιχεία αν υπάρχουν και να οδηγηθούν άνθρωποι στο δικαστήριο. «Δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει αυτός ο εντοπισμός», είπε και εξήγησε ότι χρειάζεται να προκύψουν συγκεκριμένα πράγματα για το δόλο που υπήρξε.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλάσκας ισχυρίστηκε ότι η Marfin ήταν ένας φάκελος που δεν έκλεισε ποτέ. Πλέον τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, υποστήριξε.

Για την τουρκική προκλητικότητα μίλησε ο Πρόεδρος Ένωσης Λιμενικών Ν. Λέσβου, Φώτης Γαρουφαλιάς. Όπως υποστήριξε, υπάρχει πίεση στα σύνορα και αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Οι εντολές είναι σαφείς, να μην περάσει καμία βάρκα», είπε χαρακτηριστικά.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 03/04/2021

Ελλάδα