Ελλάδα

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το restart της αγοράς

02.04.2021 | 13:11

Μερική άρση των μέτρων του lockdown θα ισχύσει από αύριο καθώς θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση, ενώ από τη Δευτέρα σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο.

Από αύριο Σάββατο θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός δήμου κατοικίας για άσκηση με χρήση οχήματος. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Βέβαια η κυβέρνηση κάνει λόγο για «πιλοτική» εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης αυτό το διήμερο αφού εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συγχρωτισμού λόγω και του καλού καιρού που αναμένεται να επικρατήσει τότε το μέτρο θα επανεξεταστεί.

Ανοίγουν τα καταστήματα τη Δευτέρα

 

Από τη Δευτέρα ρολά θα ανοίξουν και τα καταστήματα.

Με μήνυμα στο 13032 και με χρονικό περιορισμό 3 ωρών, θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού και η παραλαβή πάλι με ραντεβού. Το μήνυμα θα έχει κόφτη, αφού θα επιτρέπεται μόνο μία φορά την ημέρα η μετακίνηση για ψώνια, ενώ οι μετακινήσεις απο δήμο σε δήμο επιτρέπονται για ψώνια.

Ήδη οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι των εμπορικών καταστημάτων μια φορά την εβδομάδα θα υποβάλλονται σε self test.

Άνοιγμα σχολείων με self tests

 

Οι επιδημιολόγοι συζητούν το άνοιγμα των σχολείων με την προϋπόθεση να υπάρχουν στα φαρμακεία τα self tests. Oι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρώτες παρτίδες θα φθάσουν στην Αττική τη Δευτέρα.

«Η προτεραιότητα βρίσκεται στη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικά των λυκείων τα Λύκεια, τα οποία έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά και υπάρχει το ζήτημα των εξετάσεων μπροστά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Στη συνέχεια σειρά θα πάρει η εστίαση. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ευελπιστούν ότι θα ανοιξουν τα καταστήματα τους τουλάχιστον πριν το Πάσχα.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα παρθούν αφού αξιολογηθεί αυτή η πρώτη φάση αφού αξιολογηθεί αυτή η πρώτη φάση μερικού ανοίγματος του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/04/2021

Ελλάδα