Ελλάδα

Δραπετσώνα: Εξαιρετική δράση του 2ου δημοτικού για την παγκόσμια ημέρα Αυτισμού

02.04.2021 | 14:23 Eνσωμάτωση

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον αυτισμό μία σημαντική δράση πραγματοποιήθηκε στο 2ο δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας.

«Στόχος της σημερινής δράσης που γίνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα παιδιά με αυτισμό, είναι να ενισχύσουμε τις προσπάθειες των παιδιών και παράλληλα να ψάξουμε στο απώτερο σκοπό μας να δημιουργήσουμε χώρους αυτόνομης διαβίωσης αυτών των παιδιών» σημείωσε ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας, Σταύρος Κώστογλου.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων μέσω του παραρτήματος της στον Πειραιά έφερε σε ζωντανούς κοινωνικούς χώρους στην γλυκιά και μεστή γεύση της συμπερίληψης στην εκπαίδευση αλλά και την ένταξη στην εργασία.

«Τα παιδιά αυτά να έχουν τη δυνατότητα εργασιακής ένταξης μέσα από τη μορφή της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, η οποία είναι αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό εργαλείο κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που υποστηρίζεται και από το υπουργείο Εργασίας» συμπλήρωσε η Βάσω Ευαγγέλου, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.

«Ο αυτισμός δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μια διαταραχή αλλά σαν μια διαφορετικότητα» πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Χρύσα Γιάσλα.

Η συγκεκριμένη δράση προβάλλει τη δυνατότητα των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία μας, σημειώνοντας ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται υποστήριξη, ενδυνάμωση και όχι απόρριψη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/04/2021