Ελλάδα

«Ανοίγουν» οι διαδημοτικές μετακινήσεις και η αγορά

02.04.2021 | 16:43 Eνσωμάτωση

Από αύριο ξεκινούν οι άρσεις κάποιων από τους περιορισμούς του lockdown που ισχύει στις «κόκκινες» περιοχές.

Από το Σάββατο και κάθε Σαββατοκύριακο απελευθερώνονται και πάλι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο με κωδικό 6 με το αυτοκίνητο και με εως τρία άτομα ή μια οικογένεια.

Το μέτρο χρησιμοποιείται για τη αποσυμπιεστή των πολιτών αν όμως γίνει κατάχρηση τότε θα επανέλθουν οι περιρισμοί όπως είπε ο πρωθυπουργός.

«Aπό την στιγμή που επιτρέπουμε διαδημοτικές μετακινήσεις, δεν επιτρέπονται φαινόμενα συνωστισμού» σημείωσε μιλώντας στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «αν διαπιστώσουμε υπερβολικούς συνωστισμούς, οι περιορισμοί θα επανέλθουν».

Ανοίγει η αγορά, με self tests τα λύκεια

Από την Δευτέρα ανοίγει και η αγορά με SMS και απαραίτητη την επιβαεβαιωςση του ραντεβού από το κατάστημα.

Η αυξημένη κινητικότητα, όσο και αν είναι απαραίτητη για την οικονομία προβληματίζει πάντα τους ειδικούς.

Τα Λύκεια θα ανοίξουν στις 12 Απριλίου με την ύλη για τις πανελαδικές να έχει μειωθεί ήδη κατά 25-30% και η εστίαση θα πάρει σειρά στις 10 Μαΐου.

H κυβέρνηση ποντάρει πως ο εμβολιασμός και τα self tests που έρχονται θα βοήθησουν να μην υπάρχει έξαρση, ενώ για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ έρχεται προμήθεια νέων λεωφορείων.

«Πόλεμος» στα νοσοκομεία

Οι εφημερίες στα νοσοκομεία είναι «πολεμικές», με το «Γ. Γενηματάς» -ένα νοσοκομείο βαρόμετρο για την Αττική- να έχει 13 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και το Τζάνειο να επιστρατεύει όλες τις ειδικότητες.

Η Αττική «βράζει» με 13.700 ενεργά κρούσματα, τα 1.649 από τα οποία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με 467 νέα περιστατικά μολύνσεων.

Την ίδια ώρα όμως που η Θεσσαλονίκη «βράζει» αμετανόητοι νεαροί συνωστίζονται με ποτά take away έξω από καταστήματα στην οδό Μητροπόλεως. Η αστυνομία επενέβη και τα πρόστιμα έπεσαν βροχή.

Δύσκολες ώρες στον «Ευαγγελισμό»

Δραματική είναι η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στον «Ευαγγελισμό» όπου τα ασθενοφόρα καταφθάνουν το ένα μετά το άλλο.

Η σημερινή εφημερία που ξεκίνησε στις 14:30, μετρά ήδη δύο ώρες μετά 14 θετικά κρούσματα κορωνοϊού και 11 ύποπτα, ενώ μέσα σε πέντε λεπτά έφτασαν στην είσοδο του νοσοκομείου 10 ασθενοφόρα.

Οι γιατροί αναμένουν νέα έκρηξη των εισαγωγών τις επόμενες ημέρες, σημειώνοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, μετά τη χαλάρωση των μέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/04/2021