Υγεία

Κορωνοϊός: Εικόνες γροθιά στο στομάχι – Το MEGA μέσα στο Κρατικό Νίκαιας

02.04.2021 | 17:54

Εικόνες σκληρές που αποτυπώνουν την ωμή πραγματικότητα.

Ασθενείς με κορωνοϊό, διασωληνωμένοι σε απλό κρεβάτι, πασχίζουν να κρατηθούν στη ζωή. Τους κρατά ζωντανούς η φορητή συσκευή που βλέπετε στ’ αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το LIVE NEWS.

«Θύματα πολέμου τα λέμε εμείς. Θύματα πολέμου», λένε οι γιατροί.

Πανομοιότυπες εικόνες με εκείνες που είχε καταγράψει η κάμερα του MEGA 1 εβδομάδα πριν. Οι διασωληνωμένοι σήμερα στο Κρατικό της Νίκαιας ανέρχονται στους 17.

«Έμφραγμα» στο Γεννηματάς

Γιατροί επί τω έργω και στο Γεννηματάς. Μεταφέρουν πάνω σε φορείο ασθενή στην κλινική covid. Η κάμερα του LIVE NEWS καταγράφει μία από τις συνολικά 64 εισαγωγές που έγιναν στην χτεσινή πολεμική εφημερία.

Μία από τους γιατρούς που έδωσαν χτες τιτάνια μάχη κάτω στα επείγοντα μιλάει στο LIVE NEWS για την εφιαλτική εφημερία.

«190 κλίνες Covid είναι κατειλημμένες. Έχουμε 13 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και έχουμε μια απίστευτη διασπορά σε όλες τις κλινικές», λέει η Ελένη Μπάγια, επιμελήτρια ΤΕΠ νοσοκομείου Γεννηματάς.

Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Γεννηματάς είναι 14. Κάποιοι απ’ αυτούς περιμένουν μέρες για να βρουν μια θέση στην εντατική.

«Από την πλατφόρμα του ΕΚΑΒ προκύπτει ότι οι 60 από τους 130 διασωληνωμένους περιμένουν παραπάνω από 3 ημέρες».

Στην κόψη του ξυραφιού και το Τζάνειο, με έναν ασθενή κορωνοϊού να κάνει εισαγωγή κάθε τέταρτο. Η εφημερία έληξε με 4 διασωληνωμένους να παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

«Ήταν μια ακόμη δύσκολη εφημερία απ’ αυτές που έχουμε συνηθίσει εδώ κι ένα μήνα. Δύσκολη εφημερία με 60 εισαγωγές», λέει η Στυλιανή Γερακάρη, διευθύντρια ΤΕΠ Covid νοσοκομείου Τζάνειου.

Όλη τη βδομάδα προετοιμάζεται ο «Ευαγγελισμός» για τη σημερινή νύχτα που αναμένεται δύσκολη και απρόβλεπτη.

«Προετοιμάζεται ο Ευαγγελισμός όλη τη βδομάδα για την εφημερία. Κάνουμε εισαγωγές και στις πρωινές εφημερίες», σημειώνει η Αγγελική Μπαλαδήμα, εντατικολόγος ΤΕΠ Ευαγγελισμού.

Τρίκαλα: 1 στους 3 αρνούνται να εμβολιαστούν

Σοκάρει η είδηση από τα Τρίκαλα πως ένας στους τρεις υγειονομικούς του νοσοκομείου δηλώνει «αρνητής» του εμβολίου.

«Είναι μεγάλο το ποσοστό για ένα νοσοκομείο. Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε και να κοιτάμε ασθενείς και να ‘μαστε τόσο κοντά, άσχετα αν είσαι διοικητικός ή τεχνικός, αλλά πολύ περισσότερο και το νοσηλευτικό, οφείλει να κάνει το εμβόλιο», λέει ο Κωνσταντίνος Ντόβας, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε υποχρεωτικά rapid test δύο φορές την εβδομάδα.

«Εισπρακτικές του τηλεφωνούν στην εντατική»

755 διασωληνωμένοι δίνουν αυτήν την στιγμή μάχη τους για να κρατηθούν στη ζωή.

Δικηγόρος ασθενούς καταγγέλλει πως την ώρα που ο διασωληνωμένος πελάτης του δίνει τη δική του μάχη στην εντατική, εισπρακτική εταιρία έχει σπάσει τα τηλέφωνα.

«Δίνει τη μάχη για τη ζωή του για να το πούμε με απλά λόγια και μολονότι έχει στείλει μήνυμα ότι νοσηλεύεται συνεχίζει να δέχεται τηλεφωνήματα από εισπρακτική», λέει ο δικηγόρος Δημήτρης Αδάμος.

Ο 70χρονος ασθενής αναμένεται να κινηθεί νομικά εναντίον της εισπρακτικής μόλις βγει σώος και αβλαβής από την μεγάλη περιπέτεια υγείας του.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 02/04/2021

Υγεία