Κόσμος

Κορωνοϊός – Σοκ στη Βραζιλία: Ξεθάβουν νεκρούς για να βάλουν άλλους

02.04.2021 | 18:10

Η εικόνα προκαλεί ανατριχίλα. Τάφοι αδειάζουν για να γεμίσουν και πάλι μέσα σε λίγα λεπτά στη Βραζιλία.

Οι άνδρες με τις λευκές προστατευτικές στολές απομακρύνουν οστά ανθρώπων από τάφους για να τοποθετήσουν σε αυτούς νέα θύματα του κορωνοϊού.

Πάνω από 66 χιλιάδες οι νεκροί το μήνα Μάρτιο, ενώ τα κρούσματα καθημερινά είναι πάνω από 91 χιλιάδες.

Κηδείες γίνονται μέρα και νύχτα. Περισσότεροι από 66.500 θάνατοι καταγράφηκαν στη Βραζιλία μόνο τον Μάρτιο, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στα νοσοκομεία γιατροί και νοσηλευτές δίνουν άνιση μάχη. Σε 15 από τις 26 πολιτείες της Βραζιλίας ο αριθμός των ασθενών στις εντατικές ξεπερνά το 90%. Τα νέα κρούσματα πλησιάζουν τις 90.000 καθημερινά.

Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων σε Τουρκία και Γαλλία

Η Τουρκία κατέγραψε 40.806 νέα κρούσματα κορωνοϊού μόνο το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός των θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθε σε 176.

Η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα στις αρχές του μήνα, με αποτέλεσμα να αρχίσει και πάλι η αύξηση των κρουσμάτων. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την επαναφορά ορισμένων μέτρων, όπως την απαγόρευση κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που αρχίζει σε δύο εβδομάδες.

Τις 50.000 ξεπέρασαν τα νέα κρούσματα στη Γαλλία μία ημέρα πριν την έναρξη του τρίτου lockdown, που θα διαρκέσει ένα μήνα.

Τα νοσοκομεία σε πολλές περιοχές της χώρας ασφυκτιούν καθώς οι ασθενείς στις εντατικές ξεπερνούν τις 5.000 ενώ οι αρχές αναμένουν την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες.

Οι Γερμανοί στη Μαγιόρκα και οι Ισπανοί στο… σπίτι τους

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 21.888 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Παρά τις συστάσεις να μην πηγαίνουν ταξίδια αρκετοί Γερμανοί περνούν τις μέρες του Πάσχα στη Μαγιόρκα.

Το παράδοξο είναι ότι οι Γερμανοί προτίμησαν την Μαγιόρκα της Ισπανίας επειδή δεν επιτρέπονται τα εσωτερικά ταξίδια στη Γερμανία, ενώ οι Ισπανοί δεν επιτρέπεται να πάνε στη Μαγιόρκα για τον ίδιο λόγο.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 02/04/2021

Κόσμος