Ελλάδα

Lockdown: Ναι σε κομμωτήρια, όχι σε κέντρα αισθητικής – Αντιδρούν οι επιχειρηματίες

01.04.2021 | 20:07

Οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν μέχρι τώρα το πράσινο φως για άνοιγμα των κομμωτηρίων και του λιανικού εμπορίου, είπαν όμως όχι στα κέντρα αισθητικής με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις των επαγγελματιών να είναι ισχυρές.

Δύο ταχύτητες φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί για τις υπηρεσίες ομορφιάς, καθώς ναι μεν τα κέντρα αισθητικής έχουν κατεβασμένα ρολά, από την άλλη πάλι υπηρεσίες αισθητικής παρέχονται κανονικά από δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς, με τους ιδιοκτήτες να αντιδρούν.

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Το ινστιτούτο της Κατερίνας και της Ιωάννας Καλογήρου στη Θεσσαλονίκη, έχει κατεβάσει ρολά σχεδόν 2 μήνες και όπως λένε στην κάμερα του MEGA, οι γιατροί εκμεταλλεύονται την κατάσταση λόγω του κορωνοϊού προσφέροντας υπηρεσίες αισθητικής στα ιατρεία τους.

«Εκμεταλλεύονται όλη αυτήν τη συνθήκη οι γιατροί οι οποίοι έχουν δικαίωμα λόγω και των άλλων παροχών που έχουν και παράλληλα εξυπηρετούν πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι των υπηρεσιών. Λειτουργούν όλοι οι παρεμφερείς κλάδοι».

Την αντίθεσή του με την απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων να μην ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής μαζί με το άνοιγμα του λιανεμπορίου εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης αφήνοντας μάλιστα αιχμές περί συντεχνιακής αντίληψης.

Σε κάθε περίπτωση τα κέντρα αισθητικής συνεχίζουν να παραμένουν κλειδωμένα και την επόμενη εβδομάδα.

Ετοιμάζονται τα καταστήματα ένδυσης

Από την άλλη μεριά, τα καταστήματα εκείνα που πήραν το οκ και θα λειτουργήσουν από Δευτέρα, προετοιμάζονται πυρετωδώς.

Στην Ερμού, τον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας, οι καταστηματάρχες ανέβασαν ρολά και ετοιμάζουν τις βιτρίνες τους.

Καταστήματα ένδυσης και εποχικών ειδών είναι ήδη έτοιμα να επισκεφτούν τους πρώτους πελάτες από Δευτέρα, με όλα τα μέτρα προστασίας να είναι έτοιμα.

Ο κόσμος έχει ήδη ξεκινήσει τις βόλτες του στο κέντρο της Αθήνας, χαζεύοντας βιτρίνες με νέες κολεξιόν.

Απαραίτητο για την επίσκεψη στα καταστήματα είναι το SMS στο 13023, το οποίο έχει τρίωρη ισχύ.

Παρόμοιες εικόνες και από την Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης, με τους εμπόρους να ετοιμάζονται και την ευχή αυτή να είναι η τελευταία φορά που ανοίγουν και κλείνουν τα μαγαζιά τους.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/04/2021