Υγεία

Ίλιον: Δε συνδέεται ο θάνατος της 65χρονης με το εμβόλιο λέει ο ΕΟΦ – Διαφωνεί η οικογένεια

01.04.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Στην υπόθεση του θανάτου της 65χρονης μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneka, η αρμόδια επιτροπή του ΕΟΦ αναφέρει ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο θάνατος δε φαίνεται να συνδέεται με τον εμβολιασμό.

Θρίλερ με τον θάνατο της 65χρονης γυναίκας στο Ίλιον που κατέληξε λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της. Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ, υποστηρίζει ότι προς ώρας ο θάνατος της 65χρονης στο Ίλιον, δε φαίνεται να έχει σχέση με το εμβόλιο.

«Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς συνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής, που έδειξε ένα παλαιό έμφραγμα και αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα, η οικογένεια μέσω του δικηγόρου επιμένει πως ο θάνατος έχει άμεση σχέση με τον εμβολιασμό.

Η οικογένεια θεωρεί ότι το παλιό έμφραγμα που βρέθηκε κατά τη νεκροτομή, αποτελεί εύρημα και όχι την αιτία θανάτου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιατροδικαστών, οι ιστολογικές εξετάσεις είναι εκείνες που θα δείξουν εν τέλει τον λόγο που προκάλεσε το θανατηφόρο πνευμονικό οίδημα.

«Για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα από μία ιατροδικαστική εξέταση θα πρέπει να περιμένουμε το πέρας όλων των εργαστηριακών εξετάσεων».

Η άτυχη γυναίκα κατέληξε μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με την πρώτη δόση από το εμβόλιο της AstraZeneca, βυθίζοντας στην θλίψη συγγενείς και φίλους.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/04/2021