Ελλάδα

Τέσσερις νέοι ύποπτοι για τον εμπρησμό της Marfin πριν από δέκα χρόνια

31.03.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τέσσερα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου περί εμπλοκής τους στον φονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου -στις 5 Μαίου 2010 στην διάρκεια κινητοποιήσεων για τα οικονομικά μέτρα- φέρεται να προέκυψαν μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και τα οπoία είχαν σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Η νέα έρευνα υπήρξε μετά από εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη πριν από εναν χρόνο περίπου.

Συμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα που ουδέποτε έχουν κατηγορηθεί ή αναφερθεί για εμπλοκή στην συγκεκριμένη υπόθεση (σ.σ δεν υπάρχει καμιά καταδίκη για την εν λόγω επίθεση, παρ’ ότι είχαν κατηγορηθεί σε διαφορετικές χρονικές φάσεις 3-4 άτομα).

Ορισμένοι εκ των αναφερομένων στον εν λόγω φακελο θεωρούνται ακόμη και σήμερα ενεργοί στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ ορισμένοι άλλοι έχουν αποστασιοποιηθεί.

Νέες κρίσιμες μαρτυρίες

Οπως προκύπτει από πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη στον νέο φακελο που έχει σχηματισθεί υπάρχει πλήρης αναλυση οπτικοακουστικού υλικού από τα επεισόδια εκείνης της ημέρας, ενώ φαίνεται να έχουν υπάρξει νέες κρίσιμες μαρτυρίες για τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων πριν από δεκα περίπου χρόνια.

Τότε ομάδα ατόμων, από τον αναρχικό χώρο έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η πυροσβεστική και τρία άτομα πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.

Το 2013 στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για πολλαπλές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/03/2021