Πολιτική

Εκτός ελέγχου ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή – Ξεπέρασε κάθε όριο

31.03.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Νέο σόου Πολάκη σήμερα στη Βουλή, μετά την παραληρηματική τοποθέτησή του στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πάλι άνω κάτω τη Βουλή επιχειρώντας να πάρει το λόγο, η στάση του ωστόσο προκαλεί πλέον έντονη δυσφορία και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Μπίστη και τον Στέλιο Κούλογλου να τον αποδοκιμάζουν ευθέως.

-Φέρε να τον διαβάσω τον κανονισμό εδώ.

Ο Παύλος Πολάκης προκειμένου να πάρει το λόγο επι προσωπικού ξεπέρασε ξανά κάθε όριο κοινολεκτικής ευπρέπειας χτυπώντας τον κανονισμό της Βουλής στην έδρα του προεδρείου.

-Είπατε ψέματα και ζητήστε συγγνώμη.
-Παρακαλώ πηγαίντε από δω.

Εκτυλίσσονται σκηνές τις οποίες όλοι πίστευαν ότι το κοινοβούλιο τις είχε αφήσει οριστικά πίσω.

– Το άρθρο που είπατε ότι υπάρχει δεν υπάρχει. Και είναι ντροπή σας.
-Δεν ξέρετε τι σας γίνεται.
-Όχι εσείς δεν ξέρετε.
-Ελάτε κύριε πηγαίνετε.
-Πρώτον μη μου κουνείς το δακτύλι. Μη μου κουνάς το δακτύλι, πρώτον.

Ο Παύλος Πολάκης σε έξαλλη κατάσταση κάθετε στα έδρανα του ΚΚΕ για να βρει μικρόφωνο να μιλήσει.

-Αυτό που κάνετε είναι παρακμή, παρακμή. Και ξέρετε ποιοι διανύουν παρακμή. Αυτοί που φεύγουν.

Αποφασίζει να επιστρέψει στα ορεινά έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι τελικά δεν θα μιλήσει.

-Είστε προβλέψιμος και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν έχετε ελευθερία σκέψης, όχι εσείς αλλά και άλλοι.
-Με καταλαβαίνεις τι λέω ναι ή όχι;
Δεν υπάρχει το άρθρο που λες.
-Είστε άσχετος κύριε. Είστε άσχετος.

Αφορμή στάθηκε σχόλιο βουλευτή της ΝΔ για τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Πολάκη, που χαρακτήρισε τον εαυτό του και την παράταξή του συνεχιστή του Κολοκοτρώνη.

«Υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων και των Μακρυγιάννηδων.»

«Κι ανακατέψατε κ. Πολάκη λίγο Κολοκοτρώνη, λίγο Βελουχιώτη, λίγο απ’ όλα. Πρόκειται για φαινόμενο πολιτικής παράκρουσης.»

Οι δηλώσεις αυτές έφεραν τον αψύ κρητικό προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια και εντός του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Μπίστη να καρφώνει τον Παύλο Πολάκη σχολιάζοντας αιχμηρά ότι δεν θα μοιράσουμε κομματικά ταυτότητες στου αγωνιστές του 21.

«Το τελευταίο διάστημα με τις αλλεπάλληλες και ποικίλες κρίσεις διάφοροι φανατικοί σε όλο το φάσμα επιδίδονται σε ασκήσεις ρητορικής μίσους. Άλλοι ονειρεύονται τρόπους να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, άλλοι βουτάνε στο παρελθόν επιλεκτικά και αφοριστικά για την δεξιά.»

Αν και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να τοποθετηθεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους και για το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε τη ΝΔ κόμμα δωσιλόγων και μαυραγοριτών.

«Η ΝΔ δεν είναι κόμμα δωσίλογων ασφαλώς και όχι, όπως όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα σύμμαχο του Κουφοντίνα, όπως επίσης παρουσιάστηκε.»

Οι απανωτές εκρήξεις Πολάκη ήρθαν μόλις λίγες ώρες μετά τις αυστηρές συστάσεις του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ να είναι όλοι προσεκτικοί στις δημόσιες εμφανίσεις τους και να ασκούν σκληρή κριτική με συγκεκριμένες προτάσεις που να αγγίζουν την κοινωνία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/03/2021