Ελλάδα

Λιανεμπόριο: Ανοίγουν υπό όρους τη Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα

31.03.2021 | 20:03

Πράσινο φως για άνοιγμα της αγοράς υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις έδωσαν τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε περίπου 6 ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 5 Απριλίου με ραντεβού, click in shop.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα που θα ανοίξουν δε θα περιλαμβάνουν τα malls τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.

Επιπλέον, θα υπάρχει όριο στον αριθμό των πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε καταστήματος, ενώ οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε τεστ.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13032 το οποίο θα έχει τρίωρο περιορισμό, προκειμένου να μεταβούν στα μαγαζιά, με την μετακίνηση από δήμο σε δήμο να επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα, καθώς οι ειδικοί δε θα προκρίνουν σε καμία περίπτωση αυτό το μέτρο πριν φτάσουν στη χώρα μας τα self tests.

Έτσι, η 12η Απριλίου εξετάζεται ως η πιο πιθανή ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και συγκεκριμένα για το άνοιγμα των λυκείων, και ενδεχομένως και των γυμνασίων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 31/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.