Ελλάδα

Λιανεμπόριο: Ανοίγουν υπό όρους τη Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα

31.03.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Πράσινο φως για άνοιγμα της αγοράς υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις έδωσαν τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε περίπου 6 ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 5 Απριλίου με ραντεβού, click in shop.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα που θα ανοίξουν δε θα περιλαμβάνουν τα malls τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.

Επιπλέον, θα υπάρχει όριο στον αριθμό των πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε καταστήματος, ενώ οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε τεστ.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13032 το οποίο θα έχει τρίωρο περιορισμό, προκειμένου να μεταβούν στα μαγαζιά, με την μετακίνηση από δήμο σε δήμο να επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα, καθώς οι ειδικοί δε θα προκρίνουν σε καμία περίπτωση αυτό το μέτρο πριν φτάσουν στη χώρα μας τα self tests.

Έτσι, η 12η Απριλίου εξετάζεται ως η πιο πιθανή ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και συγκεκριμένα για το άνοιγμα των λυκείων, και ενδεχομένως και των γυμνασίων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/03/2021