Ελλάδα

Γολγοθάς χωρίς τέλος οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής

31.03.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Όλο αυτό βεβαίως σφυροκοπά τα νοσοκομεία τα οποία χτυπιούνται πολλαπλώς. Από τη μια έχουν να διαχειριστούν εκατοντάδες νεα περιστατικά κάθε μέρα που περνά, από την άλλη υπάρχει πια σημαντική διασπορά και στο εσωτερικό τους. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο σφραγίστηκε καθώς εντοπίστηκαν 41 κρούσματα σε ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτές και συνοδούς, όσο για την Αττική ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο χθες το βράδυ στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου έγιναν 100 νέες εισαγωγές.

Είναι μια ακόμη δύσκολη εφημερία για το γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας. Ασθενοφόρα από το πρωί μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό στο ήδη επιβαρυμένο νοσοκομείο. 15 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ίδια η εικόνα και στο λαϊκό νοσοκομείο που σήμερα έχει εφημερία .

Μόλις 2 κλίνες στις απλές κλινικές και 2 στη ΜΕΘ μένουν κενές σήμερα στο Σωτηρία.

41 θετικά κρούσματα προέκυψαν από την ιχνηλάτηση που έγινε στο ΠΑΓΝΗ .Πρόκειται για 19 είναι ασθενείς που νοσηλεύονται στην παθολογική, την ογκολογική και τη νευρολογική κλινική. Έντεκα συνοδοί ασθενών, πέντε γιατροί και έξι νοσηλευτές. Από σήμερα το νοσοκομείο σφραγίστηκε και λειτουργεί πλέον μόνο η κεντρική είσοδος ενώ όλοι οι νοσηλευόμενοι θα κάνουν μοριακό τεστ .

Με τον φόβο μην ξαναζήσουν τον «μαύρο» Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης ζουν οι υγειονομικοί της πόλης.

Τα εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι περισσότερα από τα εξιτήρια για αυτό και γίνονται επεκτάσεις σε άλλες κλινικές ,ενώ άνοιξε και πάλι η κλινική του Κιλκίς για να δέχεται περιστατικά κοβιντ .

Άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης .

Γιατροί και νοσηλευτές ελπίζουν πως τα επόμενα 24ωρα οι εισαγωγές θα μειωθούν και θα σταματήσει η πίεση προς το σύστημα υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/03/2021