Ελλάδα

Γολγοθάς χωρίς τέλος οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής

31.03.2021 | 20:12

Όλο αυτό βεβαίως σφυροκοπά τα νοσοκομεία τα οποία χτυπιούνται πολλαπλώς. Από τη μια έχουν να διαχειριστούν εκατοντάδες νεα περιστατικά κάθε μέρα που περνά, από την άλλη υπάρχει πια σημαντική διασπορά και στο εσωτερικό τους. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο σφραγίστηκε καθώς εντοπίστηκαν 41 κρούσματα σε ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτές και συνοδούς, όσο για την Αττική ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο χθες το βράδυ στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου έγιναν 100 νέες εισαγωγές.

Είναι μια ακόμη δύσκολη εφημερία για το γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας. Ασθενοφόρα από το πρωί μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό στο ήδη επιβαρυμένο νοσοκομείο. 15 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ίδια η εικόνα και στο λαϊκό νοσοκομείο που σήμερα έχει εφημερία .

Μόλις 2 κλίνες στις απλές κλινικές και 2 στη ΜΕΘ μένουν κενές σήμερα στο Σωτηρία.

41 θετικά κρούσματα προέκυψαν από την ιχνηλάτηση που έγινε στο ΠΑΓΝΗ .Πρόκειται για 19 είναι ασθενείς που νοσηλεύονται στην παθολογική, την ογκολογική και τη νευρολογική κλινική. Έντεκα συνοδοί ασθενών, πέντε γιατροί και έξι νοσηλευτές. Από σήμερα το νοσοκομείο σφραγίστηκε και λειτουργεί πλέον μόνο η κεντρική είσοδος ενώ όλοι οι νοσηλευόμενοι θα κάνουν μοριακό τεστ .

Με τον φόβο μην ξαναζήσουν τον «μαύρο» Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης ζουν οι υγειονομικοί της πόλης.

Τα εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι περισσότερα από τα εξιτήρια για αυτό και γίνονται επεκτάσεις σε άλλες κλινικές ,ενώ άνοιξε και πάλι η κλινική του Κιλκίς για να δέχεται περιστατικά κοβιντ .

Άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης .

Γιατροί και νοσηλευτές ελπίζουν πως τα επόμενα 24ωρα οι εισαγωγές θα μειωθούν και θα σταματήσει η πίεση προς το σύστημα υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 31/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.