Κόσμος

Ανανεωμένοι χάρτες με φιλικές στο περιβάλλον διαδρομές

31.03.2021 | 13:41

Οι χάρτες της Google σύντομα θα ανανεωθούν και θα προστεθούν νέα δεδομένα στην εφαρμογή που θα κατευθύνουν τους οδηγούς σε διαδρομές πιο φιλικές για το περιβάλλον καθώς και πιο οικονομικές για τους ίδιους. Η εταιρεία θα λανσάρει για πρώτη φορά φέτος την υπηρεσία αυτή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Νέα εποχή για το Google Maps. Έρχεται καινοτόμα λειτουργία από την εφαρμογή πλοήγησης που θα προτείνει στους οδηγούς τις διαδρομές που απαιτούν την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς θα δημιουργούν τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα. Η κίνηση αυτή θα ωφελήσει τόσο τους οδηγούς από πλευράς εξοικονόμησης χρημάτων όσο και το περιβάλλον.

Η Google ανακοίνωσε ότι η νέα λειτουργία θα κάνει πρεμιέρα φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με την προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες χώρες στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή μέσω των υπηρεσιών της.

Το google maps θα αξιοποιεί τα δεδομένα κυκλοφορίας, τις υψομετρικές διαφορές καθώς επίσης και δεδομένα του Street View, δορυφορικές εικόνες και αεροφωτογραφίες.

Η «πράσινη» διαδρομή θα εμφανίζεται ως προεπιλογή αν οι εναλλακτικές διαδρομές προσφέρουν παραπλήσιους χρόνους άφιξης. Σε διαφορετική περίπτωση η εφαρμογή θα εμφανίζει όλα τα πιθανά δρομολόγια και θα αφήνει τον χρήστη να επιλέξει.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 31/03/2021

Κόσμος