Ελλάδα

Σύλληψη τριών δραστών που είχαν «ρημάξει» καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

30.03.2021 | 17:53

Η υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου στη Θεσσαλονίκη βγαίνει από την κουζίνα και δεν βάζει καν στο μυαλό της, ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι ύποπτο μέσα στο κατάστημα. Τα δύο άτομα στην είσοδο συζητούν και η ίδια συνεχίζει.

Ένας θόρυβος όμως εδώ στο πάνω μέρος του μαγαζιού, θα την κάνει να επιταχύνει.

Ο νεαρός που εμφανίζεται μπροστά της, είχε προλάβει να τρυπώσει στο κατάστημα όσο εκείνη βρισκόταν στην κουζίνα και να ψάξει στα πάνω γραφεία για χρήματα. Όταν δεν βρήκε τίποτα, αποφάσισε να κατέβει και έπεσε πάνω της.

Οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν όλα όσα είχαν συμβεί στην πλάτη της υπαλλήλου.

Τα τρία άτομα έφτασαν στο ζαχαροπλαστείο και χωρίστηκαν. Οι δύο έμειναν στην είσοδο και ο τρίτος μπήκε σε αυτό το σημείο από την πίσω πόρτα. Ανέβηκε τη σκάλα και άρχισε να ψάχνει στα πάνω γραφεία. Όλο αυτό το διάστημα, οι συνεργοί του έβλεπαν από την είσοδο τις κινήσεις της υπαλλήλου.

Οι εικόνες όπως μαρτυρούν οι κάμερες ασφαλείας, εκτυλίχθηκαν ένα απόγευμα του περασμένου Σεπτέμβρη και έριξαν φως σε ένα από τα συνολικά 11 χτυπήματα των τελευταίων μηνών στο ίδιο ζαχαροπλαστείο. Δράστες σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη μιας σπείρας 4 ατόμων που συνελήφθησαν. Πρόκειται για τους τρεις άντρες που βλέπουμε στο βίντεο ντοκουμέντο, ηλικίας από 18 έως 22 ετών και μιας 18χρονης φίλης τους που στο συγκεκριμένο χτύπημα δεν τους ακολούθησε.

Το ίδιο ζαχαροπλαστείο είχε μπει κατ’ επανάληψη στο στόχαστρο και τις νύχτες. Με τους δράστες να καταστρέφουν τζαμαρίες και να φεύγουν με χρήματα, ακόμα και με το Ipad του ιδιοκτήτη.

Οι συναγερμοί, τα ρολά στις εισόδους και οι κλειδαριές ασφαλείας δεν στάθηκαν ικανά να τους σταματήσουν όλους αυτούς τους μήνες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η σπείρα των 4 εκτός από αυτό το ζαχαροπλαστείο, χτυπούσε τους τελευταίους μήνες από καφετέριες μέχρι μίνι μάρκετ στις περιοχές Χαριλάου και Ανάληψης και έβγαλε συνολικά πάνω από 4.000 ευρώ.

Ο Αργύρης Χατζηεμμανουήλ, ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου ανέφερε ότι στο κατάστημα δεν υπάρχουν χρήματα και απλώς γίνονται μεγάλες φθορές.

«Είναι η ενδέκατη φορά. Στην αρχή το βιώνεις σαν βιασμό μετά το φιλοσοφείς. Στη πραγματικτότητα είναι για να τους λυπάσαι, έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 30/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.